Bakım Sonbahara yenilenmiş olarak girin! Uzmanı ipuçlarını paylaştı: Bu yağ saçı ve cildi canlandırıyor

Sonbahara yenilenmiş olarak girin! Uzmanı ipuçlarını paylaştı: Bu yağ saçı ve cildi canlandırıyor

Paylaş
Sonbahara yenilenmiş olarak girin! Uzmanı ipuçlarını paylaştı: Bu yağ saçı ve cildi canlandırıyor

Yaz aylarında deniz, havuz, güneş derken saçlarınız ve cildiniz çok fazla yıpranabiliyor. Yaz aylarında genellikle diğer mevsimlere göre saç ve cilt bakımları ihmal edilebiliyor. Ancak bu durum cildiniz ve saçlarınız için son derece tehlikeli olabiliyor. Dermatoloji Uzm. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, cildimizi ve saçımızı sonbahara nasıl hazırlayabileceğimizle ilgili çok özel önerileri Posta.com.tr okurları için anlattı.

Aydan Durak/ Posta.com.tr| Yaz hepimiz için enerjimizin arttığı, aynı zamanda denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarttığımız eğlenceli bir mevsim; ancak bunları yaparken saç ve cilt sağlığımızı göz ardı ettiğimizin farkında mıyız? Dermatoloji Uzmanı. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, yazın bakımını ihmal ettiğiniz cildinizi ve saçlarınızı sonbahara hazırlamanın ipuçlarını paylaştı.

Haberin Devamı

"Yaz mevsiminin tadını çıkarırken saçlarımızı ve cildimizi korumak için de uygun önlemler almak zorundayız. Maalesef, önemsenmediğinde bu durumun tehlikeli ve zarar verici etkileri olabiliyor" diyen Dermatoloji Uzmanı. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, "Özellikle, saçlarımız vücudumuzun en tepe bölgesinde bulundukları için direkt güneş ışınına en çok maruz kalan organımız ve bu yüzden ultraviyoleden çok etkilenmekte." cümlelerini kullandı.

Saçlarımızın ve cildimizin yazın güneşlenirken denize-havuza girerken oldukça oldukça yıprandığını belirten Dermatoloji Uzmanı. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek "Güneşin, denizin, tatilin çok faydası olsa da güneş ışınları, denizin tuzlu suyu, havuzun kloru bir noktadan sonra saçlarımızı ve cildimizi yıpratan etkenlerden biri" dedi.

Haberin Devamı


SONBAHAR İÇİN HAZIRLIK YAPIN

Bütün bunların sonucunda derimizin ve cildinizin hasar gördüğünü söyleyen Dermatoloji Uzm. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, "Yaz mevsiminin ardından sonbahar ve kış mevsimi var. Havanın soğuğu ve rüzgâr, hem cildimizi hem de saçlarımızı negatif etkileyecek. Bu sebeple de saçlarımızı ve cildinizi sonbahara hazırlamayız" dedi.

Yaz biterken saçınıza ve cildinize ufak dokunuşlar bulunarak her ikisini de yaz mevsiminin negatif etkilerinden arındırmak, sonbahar ve kış mevsimine hazırlamak için pek çok yöntemin olduğunu dile getiren uzman için  cildimizi ve saçımızı sonbahara nasıl hazırlamak için etkili ipuçlarını sıraladı

YIPRANAN SAÇLARINIZ VE CİLDİNİZ İÇİN ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER

1. Öncelikli olarak güneşin ve deniz-havuz suyunun etkisine bağlı olarak oluşan saç kırıklarından kurtulmak adına saçlarımızı kestirmeliyiz.

2. Oluşan kurulukların etkisini azaltmak için cildimize ve saçımıza nem verici şampuan, saç bakım maskesi ve nemlendirici losyonları günlük olarak kullanmalıyız. 

3. Banyo sonrasında saçlarımızı kurutma makinesiyle kurutmak yerine, havluyla saçlarımızın ve vücudumuzun nemini alarak hemen bir cilt nemlendiricisi ve saç maskesi uygulamalıyız. Bu şekilde nemi hem saçlarımızda hem cildimizde hapsetmiş oluruz.

Haberin Devamı

4. Saç kurutma makinesi, maşa, solaryum vb. ısı işlemlerinden hem cildimizi hem de saçımızı uzak tutmalıyız.

5. Kullandığımız ürünlerin daha etkili olması adına saç ve cilt tipimize uygun ürünler tercih etmeliyiz. Kuru cilt tiplerinde yağlar ve yoğun nemlendiricili ürünler seçerken, yağlı cilt tiplerinde ise daha çok losyon ve köpük tarzı ürünleri tercih edebiliriz.

6. Bazı doğal içeriklerle saçımızı desteklemeliyiz: 

JOJOBA YAĞI saçta serum dengesini sağladığı gibi, molekülü oldukça küçük olduğu için saça kolayca nüfuz eder ve kaybedilen nemi de geri kazandırır. -

AVOKADO YAĞI E vitamini açısından oldukça zengin olduğundan, bu yağı içeren maskeler güneş sonrası mat görüntüyü alıp saçları daha canlı ve parlak gösterir. -Eğer beraberinde kepek sorunumuz mevcutsa havuz sonrası BADEM yağı uygulaması oldukça faydalıdır.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI da saça nemliliğini ve parlaklığını kazandıran önemli bir bitkisel yağdır. 

ADA ÇAYIYLA hazırlanan suyla güneş ve havuz sonrası yapacağımız yıkama ve maske uygulaması hem zararlı etkilerden saçımızı arındırır, hem de yoğun bir parlaklık ve ışıltı kazandırır.

Haberin Devamı

7. Başka bir öneri olarak, profesyonel bir merkezde cilt ve saç bakımları yaptırarak özel peeling ve maskelerle saçımıza ve cildimize eski sağlıklı ve ışıltılı görünümünü geri kazandırabiliriz.

8. Dışardan yaptığımız müdahalelerle birlikte, saç ve cilt sağlığımızı iyileştirmek için beden sağlığımıza da dikkat etmek zorundayız.

"Saç ve cilt sağlığımız için çok önemli olan vücudumuzdaki vitamin ve mineralleri, iyi bir beslenme kürü veya gıda takviyeleriyle yerine koymalıyız." diyen Dermatoloji Uzmanı. Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, bu ipuçlarını takip etmenize rağmen sonuç alamadığınızda mutlaka bir uzmana danışmanız gerektiğini vurguluyor.

"Tüm bunları yaptığımız halde yeterli bir sonuç alamıyorsak mutlaka biz uzmana başvurun. Özel saç ve cilt mezoterapilerinden ve bunlarla kombine ev ürünlerinden destek alabiliriz. "