Bakım Tırnak problemlerinin nedeni yanlış çorap seçimi olabilir

Tırnak problemlerinin nedeni yanlış çorap seçimi olabilir

Paylaş
Tırnak problemlerinin nedeni yanlış çorap seçimi olabilir

Yanlış çorap seçimi ve kullanımı ayak problemlerine sebep olan en önemli faktörler yer alıyor. Sağlıklı ayak ve tırnaklar için her gün giydiğimiz ve ayağımızdan çıkarmadığımız çorapların önemi oldukça büyük. Ayak sağlığı için özellikle kış aylarında dikkat edilmesi gerekenleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Kış aylarında çok fazla kapalı kalan ayakların sağlığı tehlikeye giriyor. Özellikle yanlış çorap seçimi, mantar gibi sorunlara neden olabiliyor. Ayak ve Tırnak Sağlığı Uzmanı Podolog Zehra Albayrak, çorap seçerken ve giyerken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili önemli bilgiler verdi.

Haberin Devamı

Yanlış seçildiğinde ve kullanıldığında çorapların birçok ayak problemine sebep olabildiğini ve çorapların en az ayakkabılar kadar koruyucu olduğunu belirten Podolog Zehra Albayrak; “ Öncelikle çorap alırken çorabın dikişsiz olmasına dikkat etmeliyiz.  Çünkü dikişli çoraplar özellikle ayakkabı içerisinde tırnak üzerinde daha fazla baskı ya neden olabiliyor.  Bu yüzden mümkünse düz ve dikişsiz çoraplar tercih edilmeli” dedi.

Pek çok farklı sayıda seçeneği olan çorapların en sağlıklısı ise pamuklu yapılı olanlardır diyen Podolog Zehra Albayrak, “Çünkü pamuklu çoraplar ayakları sıcak tuttuğu gibi aynı zamanda ter oluşumunu da engeller. Pamuklu çorap, içinde polyester karışımı olmadığı takdirde, ayağın dostudur. Terleyen ayaklara sahip olan kişiler mutlaka pamuklu çorapları kullanmalılar. Çünkü nem miktarındaki artış sıklıkla rastlanan mantar sorunlarına zemin hazırlayabilir.

Haberin Devamı

ŞEKER HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT!

Diyabetli kişilerin çorap seçiminde bu dikişlere dikkat etmeleri olası ayak sorunlarının önlenmesi yönünden önemlidir.

Çorabın boyutu kesinlikle küçük olmamalıdır. Ayaklarımız çorap içerisinde rahat etmeli ve parmaklarımızı sıkıştırmamalı.  Bu yüzden ayağımıza uygun ve esnek olan çorapları tercih etmeliyiz.

Ayakla birebir teması olan çorapların temizliği önemlidir. Çoraplar kullanımına göre günlük tercih edilmelidir. Mantarlı bir ayakta kullanıldığını düşündüğünüz çoraplarınızı ayrı yıkamanız gerekebilir” şeklinde konuştu.