Bakım Tırnakları güçlendiren en doğal yöntemler

Tırnakları güçlendiren en doğal yöntemler

Paylaş
Tırnakları güçlendiren en doğal yöntemler

Tırnaklar ciltte bulunan keratin katmanlarından oluşur. Keratin üretimi zamanla vücutta azalır ve tırnakların kurumasına ve kırılmasına yol açar. Sadece keratin eksikliği değil aşırı soğuk ya da sıcak yüzeylerse temas, kimyasallar, yetersiz beslenme ya da ellere yeteri kadar bakım uygulamamak gibi sebeplerde tırnakların güçsüzleşmesine neden olur. Tırnaklar incelince ve zayıflayınca zamanla kırılır. Ancak tırnaklarınızı güçlendirmek, kırılmalarını engellemek ve sağlıklı uzamalarını sağlamak tamamen sizin elinizde. Tırnaklarınızı güçlendiren doğal yöntemleri düzenli uygulayarak sağlıklı ve güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Posta.com.tr| Tırnaklar keratin adı verilen sertleşmiş proteinden oluşur. İnsanların tırnakları günde ortalama 0,1 milimetre uzar. El tırnaklarının uzayıp tamamen yenilenmesi 4-6 ay, ayak tırnaklarının ise 12-18 ay sürer. Tırnakların büyüme süresi kişiden kişiye değişiklik gösterir. Tırnaklar da tıpkı cildiniz gibi kuruyabilir ve zamanla güçsüz hale gelebilir.

Haberin Devamı

Güçsüz ve zayıf tırnakların birçok sebebi vardır. Dış etkenler, mevsimler değişimler, yetersiz ve düzensiz beslenmek, su içmemek ya da yeterli bakımı uygulamamak gibi çeşitli sebepler tırnakların zamanla kırılmasına ya da zayıflamasına yol açar. Bu sebeple tırnaklarına iyi bakmanız ve vücudunuz ihtiyacı kadar olan vitamin ve mineralleri almanız gerekir.

Tırnaklar yaş ilerledikçe daha cansız ve güçsüz hale gelir. Çünkü vücuttaki keratin miktarı azalır. Ancak doğal yöntemlerle tırnaklarınızı güçlendirip, tırnak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Güçlü tırnaklara sahip olabilmek için ellerinizi sürekli nemlendirmeniz gerekir. Ellerinizi ve tırnaklarınızı nemlendirmek tırnakları besler ve onarır.

Tırnak etleri yumuşadığında tırnaklarınız da sağlıklı ve güçlü bir şekilde uzar. Tırnakları nemlendirmenin ve güçlendirmenin en kolay yollarından biri ellerinize zeytinyağı ile bakım yapmaktır.

Haberin Devamı

Zeytinyağı el vitamini açısından çok zengin bir yağdır. Ayrıca tırnaklara nem depolayarak kurumasını engeller. Ellerinize zeytinyağı ile masaj yaparak tırnaklarınızın güçlenmesini, kalınlaşmasını ve onarılmasını sağlayabilirsiniz.

  • Bunun için zeytinyağını ılık olarak tırnaklarınıza uygulamanız önerilir. Zeytinyağını ocağın üzerinde ısıtın. Ellerinize ve tırnaklarınıza masaj yaparak sürün. 10 dakika boyunca masaj yapın ve haftada 3-4 kez düzenli uygulayın.

Tırnakları güçlendiren ve sağlıklı uzamalarına yardımcı olan bir diğer yağ da Jojoba yağı. Jojoba yağı, yağ asitleri ve E vitamini içerdiği için kozmetik ve güzellik sektörünün vazgeçilmezlerinden biri olarak görülüyor. Jojoba yağının hem besleyici hem de nemlendirici özelliği bulunuyor. Bu özellikleri ile tırnak üzerinde yoğun bakım sağlıyor.

  • Birkaç damla jojoba yağını tırnaklarınıza sürün. Hafifçe ovalayarak 5 dakika masaj yapın ve suyla durulayın. Jojoba yağını haftada 2-3 kez uygulamaya başladığınızda tırnaklarınızın güçlendiğini göreceksiniz.

Güçlü tırnaklara sahip olmak için uygulamanız gereken bir doğal yöntem de limon suyu. Limon suyunun tırnak ve el bakımında sıklıkla kullanıldığı herkes tarafından biliniyor.

Limon içerisindeki C vitamini ile tırnaklara vitamin depoluyor ve dayanıklılığını artırıyor. Limon suyu tırnaklarda oluşan çatlakları onarıyor ve lekeleri gideriyor. Özellikle tırnaklarınızda sararma gibi renk değişimleri varsa limon suyu sürerek sararmaları önleyebilirsiniz.

  • Ilık suyun içerisine yarım limon sıkın. Tırnaklarınızı suyun içinde bekletin. Limon kabukları ile tırnaklarınızı ovalayın. Haftada 1-2 kez tekrarlayın.


PRATİK TIRNAK VE EL BAKIMI

  • Evde tırnaklarınıza pratik yöntemlerle bakım yapabilir el ve tırnak sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler çok basit.
  • Tırnak bakımı için öncelikle tırnak etlerinizi ve tırnaklarınızı yumuşatmanız gerekir. Öncelikle ellerinizi su ve sabunla dezenfekte ettikten sonra tırnaklarınızı ılık su içerisinde tırnak etleriniz yumuşayana kadar bekleyin.
  • Tırnak etleriniz yumuşadıktan sonra manikür yapmaya geçebilirsiniz. Bu aşamada tırnak bakımınızı yaparken kullanacağınız aletlerin temiz olmasına da özen göstermeniz gerekir.
  • Manikür yapmaya tırnaklarınızı kısaltarak başlayabilirsiniz. Törpü yardımıyla tırnaklarınızı istediğiniz boya getirin ve şekillendirin. Tırnaklarınızı kare ya da oval biçimde şekillendirebilirsiniz. Tırnaklarınızı törpü ile şekillendirdikten sonra tırnak etlerinizi fazlalıklardan arındırmanız gerekir.
  • Tırnak etlerinizi kesmek için bir pens kullanabilirsiniz. Tırnak pensi yardımıyla tırnak etlerini hafif yukarı kaldırıp kesebilirsiniz. Bu aşamada çok dikkatli olmanız gerekir. Çünkü tırnak etlerinizi çok derin keserseniz enfeksiyon riski ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Çünkü tırnak etlerini fazla dipten kesilmesi bazı olumsuz sonuçlar doğurabilir. Tırnak etlerinizi tırnak pensi yardımıyla temizledikten sonra ellerinizi nemlendirme aşamasına geçebilirsiniz.
  • Tırnaklarınız ve elleriniz için yoğun nemlendirme özelliği olan el kremlerini tercih edebilirsiniz. Ellerinize masaj yaparak nemlendirici sürdükten sonra 5-10 dakika dinlenmesini bekleyin. Bunun ardından dilerseniz oje sürebilirsiniz.

NOT: Tırnak bakımınızı haftada 1 kez mutlaka yapmanız gerekir. Tırnak bakımı yaparken tırnaklarınıza tırnak bakım yağları veya çeşitli besleyici cilalar uygulayabilirsiniz. Doğal yağlar tırnaklar için muhteşem besleyicilerdir. Tırnak etlerinizi kesmek istemiyorsanız olduğu gibi de bırakabilirsiniz ya da tırnak eti iticilerle etlerinizi hafifçe geriye itebilirsiniz. Bu şekilde manikür yapmadan da elleriniz sağlıklı ve temiz görünebilir.

Haberin Devamı