Bakım Tırnaklarınız güçlü uzasın! Sağlıklı eller için en etkili yöntem

Tırnaklarınız güçlü uzasın! Sağlıklı eller için en etkili yöntem

Paylaş
Tırnaklarınız güçlü uzasın! Sağlıklı eller için en etkili yöntem

Güzel görünen ellere sahip olmak için tırnaklarınızın sağlıklı olması gerekir. Güçsüz, cansız ve kolay kırılan tırnaklar ellerinizin bakımsız görünmesine sebep olur. Tırnaklarınızın güçsüzlüğünden şikayet ediyorsanız ve sağlıklı uzatmanın yollarını arıyorsanız evde uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem var. Tırnakları güçlendiren en etkili yöntemleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Güçlü ve sağlıklı uzayan tırnaklar için ellerinizin bakımına özen göstermelisiniz. Tırnaklarınızı düzenli olarak şekillendirerek ve nemlendirerek güçlenmesine katkı sağlayabilirsiniz. Sağlıklı tırnaklar için uygulamanız gereken ipuçları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Oje sürmek çok keyifli bir iş. Tırnaklarınızı rengarenk görmek kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olsa da çok sık oje sürmek tırnakların zarar görmesine sebep oluyor. Oje tırnakların hava almasını engelliyor.

Tırnağın üzerinde kalın bir tabak oluşturduğu için kırılmasına ve cansızlaşmasına yol Bu sebeple sürekli oje sürmek yerine tırnaklarınızı arada bir dinlenmeye bırakmanız gerekir.
açıyor.

TIRNAKLARINIZI DOĞRU ŞEKİLLENDİRİN

Tırnaklarınızı düzenli olarak kesmediğinizde ve şekillendirmediğinizde tırnaklarınız sağlıksız hale gelir. Bu sebeple düzenli olarak tırnaklarınızı şekillendirmeniz gerekir. Ancak burada tırnakları doğru bir biçimde şekillendirmek büyük önem taşıyor.

Tırnaklarınızı, tırnak makası ile kesmeyin. Bu en kolay tırnak şekillendiren yöntemlerden biri olsa da tırnaklarınızda soyulmalara ve çatlaklara sebep oluyor.

Haberin Devamı

Tırnaklarınızı törpü ile kısaltmak daha iyi sonuç almanıza yardımcı olur.


B VİTAMİNİ TIRNAKLAR İÇİN ÖNEMLİ

B vitamini tırnaklarınızı besler. Tırnaklarınızın kırılmasını ve soyulmasını engeller. B vitamini içeren gıdaları tüketerek güçlü tırnaklara sahip olabilirsiniz. Pirinçte bol miktarda B vitamini bulunur. Bu sebeple çok sık pirinç tüketerek sağlıklı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

B vitamini içeren besinler;

  • Tam tahıllar
  • Et
  • Yumurta ve süt ürünleri
  • Baklagiller
  • Tohumlar ve fındık
  • Koyu, yapraklı sebzeler
  • Meyveler

TIRNAKLARI GÜÇLENDİREN PORTAKAL MASKESİ

Tırnaklarınızın daha hızlı uzaması için her gün 10 dakika boyunca tırnaklarınızı taze portakal suyuna batırmayı deneyin. Böylelikle tırnaklarınızı besleyip güçlendirebilirsiniz. Bu işlemi yaptıktan sonra ellerinize mutlaka bir nemlendirici sürmeyi unutmayın.