Bakım Uzmanı açıkladı: Sağlıklı bir cilt için günlük bakım şart

Uzmanı açıkladı: Sağlıklı bir cilt için günlük bakım şart

Paylaş
Uzmanı açıkladı: Sağlıklı bir cilt için günlük bakım şart

Cilt bakımı her yaşta büyük önem taşıyor. Sağlıklı, canlı, aydınlık ve genç bir cilde sahip olabilmek için düzenli olarak cilt bakımı yapmanız gerekiyor. Uzmanlar özellikle günlük cilt bakım rutinlerinin aksatılmaması gerektiğini vurguluyor.

Cilt bakımının her yaşta önemli olduğuna dikkat çeken Güzellik Uzmanı Çiğdem Koç, “Daha sağlıklı cilde sahip bir nesil yetiştirebilmemiz için Z kuşağını bu konuda bilinçlendirmeliyiz. Günlük cilt bakım rutinlerini aksatmaları gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Güzellik sektöründe cilt bakımında minimalist yaklaşım anlamında kullanılan skinimalizm trend haline geldiğini kaydeden Güzellik Uzmanı Çiğdem Koç, gençlere uyarılarda bulundu.

Z kuşağında sağlıksız cilde sahip yeni nesillerin yetiştiğini, dünyada trendlerin değiştiğini anlatan Koç, “Cildin ihtiyacını karşılayacak rutin kozmetik ürünlerin kullanılmamasından kaynaklı sağlıksız, problemli ciltlere sahip bir Z kuşağı geliyor” dedi.

Z KUŞAĞINI CİLT BAKIMI KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRMEK GEREK

Koç, tüm dünyada bunun önüne geçebilmek adına olgun tüketiciler yerine Z kuşağı hedef alınarak aktif bileşenler açışından geliştirilmiş çok daha zenginleştirilmiş bariyer koruması sağlayan kullanımlarını heveslendirecek daha az ürün satın almasını destekleyen kullanımı daha ergonomik cilt bakım ürünlerinin trend olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Dünya ile birlikte Türkiye’de de ‘az çoktur’ yaklaşımının devam etmesini beklediğini söyleyen Koç, “Daha sağlıklı cilde sahip bir nesil yetiştirebilmemiz için Z kuşağını bu konuda bilinçlendirmenin çok önemli olduğunu günlük cilt bakım rutinlerini aksatmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.