Bakım Yağlı cildi nemlendirmek doğru mu?

Yağlı cildi nemlendirmek doğru mu?

Paylaş
Yağlı cildi nemlendirmek doğru mu?

Yağlı bir cilde sahip olanlar cildindeki aşırı parlamadan ve gözeneklerden çok şikayetçi olur. Sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemleri yağlı ciltlerde çok sık görülür. Yağlı cilde sahip olan birçok kişi cilt bakımı yaparken sebum üretimini dengede tutmaya çalışır. Yağlı ciltler genellikle cilt bakımı yaparken cildini daha çok yağlandırdığı gerekçesiyle nemlendirici kullanmayı tercih etmez. Peki, yağlı cildi nemlendirmek doğru mu? Gelin merak edilen bu sorunun yanıtına birlikte bakalım.

Posta.com.tr | Yağlı ciltler diğer cilt tiplerine göre biraz daha özenli bakım ister. Çünkü bu ciltler aşırı yağlanır ve sebum üretimini dengede tutmak gerekir.

Haberin Devamı

Yağlı ciltlerde gözenekler çok kolay tıkanabilir ve cilt sorunları ortaya çıkabilir. Bu sebeple yağlı cildinize her gün düzenli olarak bakım uygulamanız gerekir. Yağlı ciltler bakım yaparken nemlendirici kullanıp kullanmama konusunda kararsız kalır.

Bazı kişiler cildini daha çok yağlandırdığı gerekçesiyle nemlendirici kullanmayı istemez. Yağlı cildi nemlendirmek gerekir mi? sorusuna yanıt arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.


YAĞLI CİLT NASIL ANLAŞILIR?

Yağlı cildinizi temizledikten 1 sonra sonra bile cildinizde parlamalar meydana gelir. Özellikle T bölgeniz aşırı yağlanır. Gözenekler çok kolay tıkandığı için sivilce sorunuyla karşı karşıya kalırsınız. Geniş gözenekleriniz cildinizin pürüzsüz yapısını bozar.

Haberin Devamı

YAĞLI CİLDİ NEMLENDİRMEK GEREKİR Mİ?

 Akne ve yağlı cilt, aşırı sebum üretiminin bir sonucu olabilir. Bu, cildin iyi nemlendirildiği anlamına gelmez. Cildiniz çok fazla yağ ürettiği için mutlaka çok fazla suya sahip değildir. Öte yandan, bu yağları cildinizden çıkarmak, cildinizin sağlığı için ideal olmayan nem kaybını teşvik eder.

Nemlendiriciler, suyu cildinizin dış tabakasında tutmaya yardımcı olur. Nemlendiricilerdeki bileşenler suyu cildinize çeker ve suyu orada tutan bir bariyer oluşturur.

Yağlı cildi kontrol altına almak istiyorsanız, diğer ürünlerden ilave yağ eklemeden cildinizi nemlendirdiğinizden emin olun. Sadece yağ kontrol eden cilt bakım ürünleri kullandığınızda cildiniz nemsiz kalır ve bu da susuz kalmasına neden olabilir.

Cildin bariyer fonksiyonunu korumak ve yağlı cilt döngüsünü durdurmak için yağ bezleriniz daha fazla yağ oluşturarak aşırı çalışır. Bu aşırı üretim nedeniyle gözenekleriniz tıkanır ve bu da sivilce, siyah nokta ve beyaz noktalara neden olabilir.


YAĞLI CİLDİNİZ VARSA BU BİLEŞENLERDEN KAÇININ

Yağlı cildiniz varsa, cildinizi kurutan sodyum Laureth sülfat ve sodyum lauril sülfat gibi alkali yüzey aktif maddeler içeren ürünleri kullanmayı bırakmalısınız.

Normalde cildinizi kir ve bakterilerden koruyan asit tabakası, bu kurutma kimyasalları tarafından değiştirilebilir ve bu da cildinizi kirlenmeye karşı daha savunmasız hale getirir.

Haberin Devamı

Çok kalın oldukları için kremler ve losyonlar kullanmaktan kaçının. Sadece cildinizin üzerine otururlar, emilmeyecekleri için yağlılığa ve tıkanmış gözeneklere neden olurlar.

YAĞLI CİLTLER İÇİN NEMLENDİRİCİ SEÇİMİ

  • Gözenekleri tıkamayan, siyah nokta ve beyaz nokta riskini azaltan komedojen olmayan bir nemlendirici kullanın.
  • Hafif, yağsız ve hızla emilen bir nemlendirici seçin.
  • Çok fazla uçucu yağ içeren nemlendiriciler kullanmaktan kaçının.
  • Aloe vera jeli, gliserin veya hyaluronik asit içeren bir nemlendirici kullanmanız da önerilir.