Bakım Yorgun ve cansız cilt görünümünden kurtulmanın yolları

Yorgun ve cansız cilt görünümünden kurtulmanın yolları

Paylaş
Yorgun ve cansız cilt görünümünden kurtulmanın yolları

Uykusuzluk, aşırı yorgunluk ya da cilt bakımlarını aksatma gibi sebeple cildinizin mat ve cansız görünmesine yol açar. Uykusuzluk ve aşırı yorgunluk cildi doğrudan etkiler. Bu nedenle cildi kurutarak olduğundan daha solgun hale getirir. Ciltte kolajen üretimi azalır ve cilt elastik yapısını kaybeder. Ayrıca yorgun ciltlerde sivilce, akne, kuruluk gibi cilt problemleri de ortaya çıkar. Cildinizi kısa sürede canlandırmak ve cilt yorgunluğunu gidermek için bazı yöntemler var. Bol su içerek ve cildinizi vitamin içeren serumlarla destekleyerek daha kusursuz ve aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz.

Posta.com.tr | Düzensiz uyku, yetersiz beslenme, cilde uygun olmayan bakım ürünlerini kullanmak ya da hiç bakım yapmamak gibi sebepler cildin yorgun, cansız ve mat görünmesine yol açar. Cildin yorgun görünümünü önlemek için bazı kurallara dikkat etmeniz gerekir.

Haberin Devamı

Yorgun ciltler genellikle kuru, susuz ve solgun görünür. Ayrıca yorgun ciltler cilt problemlerine daha açık hale gelir. Sivilce, akne, siyah nokta ve tahriş gibi sorunlar ortaya çıkar. Yorgun ciltler çok fazla hassaslaşır. Kızarıklıklar ortaya çıkar. Uyku eksikliği, koyu halkalara neden olan kortizol hormonlarını artırabilecek strese neden olur. Ayrıca ince çizgilere ve genişlemiş gözeneklere yol açan kollajen liflerinin parçalanmasına neden olur. Uyku hormonu olarak da bilinen melatonin, siz uyurken salgılanır ve cilt onarımına yardımcı olur. Uyku eksikliği de cildi normal onarım mekanizmasından mahrum bırakır. Ancak yorgun ciltleri canlandırmanın ve onarmanın yolları da var.

Cildinizin yorgunluğunu ve matlığını gidermek için bol su içmeniz gerektiğini unutmayın. Su cildin nefes almasına yardımcı olur ve cildin doğal nem dengesini korur. Cildi güçlendirir. Cildi aydınlatır ve doğal parlaklığını korumasına yardımcı olur. İçtiğiniz suyun içerisinde limon dilimi ya da salatalık dilimi koyarak cildinizi besleyebilir ve daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz. Cildiniz için her gün 8-10 bardak su içmeye özen gösterin.

Haberin Devamı

Yorgun bir cildi canlandırmak için izlemeniz gereken yollardan biri de cilde C vitamini depolamak. C vitamini içeren portakal ve limon gibi yiyecekleri tüketerek cildinize antioksidan depolayabilirsiniz. C vitamini cildi canlandırır. Onarır ve korur. Cildi güçlendirerek dış etkenlere karşı savunma mekanizmasını geliştirir. C vitamini içeren besinleri tüketerek ya da C vitamini serumları kullanarak cildinizi onarabilirsiniz.

Cildi nemlendirmek için hyaluronik asit içeren serumları da kullanabilirsiniz. Cildin bariyer tabakasını onarmak için Seramid bazlı nemlendiriciler kullanın. Sivilceleriniz varsa salisilik asit veya azelaik asit bazlı bir serum kullanın. Vücudunuzu temizlemek için kefir ve yoğurt gibi besinleri üketin ve cildinizin yenilenmesine destek olun.

Yorgun cildinizi makyaj yardımıyla kapatmaya çalışmak yerine cildinize iyi bakın. Her gün mutlaka cildinizi temizleyin, nemlendirin ve aydınlatıcı bir serum kullanın. Daha az makyaj yapmaya çalışın. Çünkü çok sık makyaj yapmak gözeneklerin tıkanmasına sebep olur ve cildin nefes almasını engeller.

Haberin Devamı

Makyaj yapmayı azalttığınızda ve düzenli olarak cilt bakımlarınızı yaptığınızda cilt tonunuzun yavaş yavaş eşitlendiğini ve cilt problemlerinin azaldığını göreceksiniz. Yorgun cilt görünümünü azaltmak için özellikle 3o'lu yaşlardaysanız göz kremi kullanmanız önerilir. Göz altı morluğunu ve kırışıklığını tedavi eden göz kremleri ile göz çevresinin kırışmasını engelleyebilirsiniz.