Bakım Zeytinyağı cildi güzelleştirir mi?

Zeytinyağı cildi güzelleştirir mi?

Paylaş
Zeytinyağı cildi güzelleştirir mi?

Zeytinyağının insan vücuduna faydaları saymakla bitmiyor. Zeytinyağı, günlük vitamin ve mineral ihtiyacını eksiksiz karşılar. Vücudun yenilenmesi için ihtiyaç duyduğu enerjiyi verir. Bunun yanı sıra zeytinyağı cildi besler, onarır, hücrelerin yenilenmesini sağlar ve cildi nem depolar. Kullandığınız nemlendiricilerin için birçok kimyasal bulunur. Zeytinyağı kullanarak cildinizin doğal yollardan nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Tamamen doğadan gelen zeytinyağı müthiş bir E vitamini kaynağı olduğu cildin gençleşmesini sağlar ve erken yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır. Zeytinyağının cilt üzerindeki muhteşem faydalarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Posta.com.tr | Zeytinyağı günümüzde cilde direk uygulanabilen doğal yağların başında gelir. Zeytinyağı müthiş bir E vitamini kaynağıdır. Bu özelliği ile cildi nemlendirir ve güçlendirir. Aynı zamanda cildin kırışmasını engeller. İnce çizgilerin görünümünü azaltır.

Haberin Devamı

Eğer uzun süredir tüketiliyorsa, kırışıklık, sarkma gibi problemlerin meydana gelmesi de çok uzun zaman alır. Zeytinyağını cilt bakımı için direkt uygulayabileceğiniz gibi zeytinyağından üretilen sabunları ve ürünleri de deneyebilirsiniz.

Zeytinyağının içerisinde polifenol ve antioksidan değerleri çok yüksektir. Bu özelliği sayesinde cilde çok fazla faydası bulunur.

  • Zeytinyağı cildi yumuşatır.
  • Makyaj kalıntılarını temizler.
  • Zeytinyağını güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur.
  • Cilde adeta nem depolar.
  • Zeytinyağı sivilce, akne ve siyah nokta gibi cilt problemlerini tedavi eder.
  • Göz altı morluklarına ve şişliklerine iyi gelir.
  • Kuru ciltler için harikadır. Cildin pul pul dökümesini ve tahriş olmasını engeller.
  • Zeytinyağı hücre yenilenmesini destekler.
  • Erken yaşlanmayla savaşır. Cildin tazeliğini korur.
  • Zeytinyağı gözeneklerin tıklanmasını engeller.
  • Cilt yenileyici özelliği olduğu için koyu lekelerin görünümünü hafifletir.

ZEYTİNYAĞI CİLDE NASIL SÜRÜLÜR?

Zeytinyağını yüzünüze rahatlıkla ve birçok farklı yöntemi kullanarak sürebilirsiniz. Zeytinyağını mutlaka temiz cildinize uygulamanız önerilir. Ciltte aşırı yağlı bir his bırakacağı için birkaç damla zeytinyağını dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulamanız önerilir.

Bunun yanı sıra kullandığınız kremlerin ya da vücut losyonlarının içerisine birkaç damla zeytinyağı ekleyebilir ve kremlerinizi bu şekilde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sabahları dışarı çıkmadan önce güneş koruyu krem kullanıyorsanız bu kremin içerisine birkaç damla zeytinyağı ekleyerek sürmek cildiniz daha fazla koruma sağlayabilir.

Zeytinyağı muhteşem bir makyaj temizleyici olarak da kullanılabilir. Bir parça pamuğa az miktarda zeytinyağı dökerek tüm makyajınızı tamamen çıkarabilirsiniz.

Zeytinyağını  cildini beslemek ve nemlendirmek isteyen herkes kullanabilir. Ancak alerjik bir cildiniz varsa zeytinyağı kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekir. Bunun için kolunuzun iç kısmına birkaç damla zeytinyağı damlatın ve 24 saat bekleyin. Bu süre içerisinde herhangi bir kaşıntı, kızarıklık ve tahriş gibi yan etkiyle karşılaşmazsanız zeytinyağını cildinize uygulayabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI SEÇİMİ

Zeytinyağı seçerken soğuk sıkım olanları tercih etmeniz gerekir. Soğuk sıkım yöntemiyle; zeytini hamur haline getirme sürecinde maksimum 26 derece sıcaklık uygulandığı içerisinde içerisindeki tüm polifenol ve antioksidanlar aynı değeriyle durur. Cilt için en faydalı olan zeytinyağı seçimi soğuk sıkım olandır.