Yaşam Başarı için teyze şart

Başarı için teyze şart

Paylaş
Başarı için teyze şart

Psikologlar genç kızların kendine zarar vermesinin önüne geçmek ve yeme bozukluğu salgınıyla savaşmak için bir "teyze eli"ne ihtiyaç olduğu uyarısında bulunuyor

1998 yılında ilk baskısını yapan Raising Boys (Oğlan Çouğunu Yetiştirmek) kitabının yazarı Steve Biddulph, şimdi genç kızlara odaklandı. Yazara göre teyze, yeğenlerinin yetiştirilmesinde yardımcı olmalı. Çünkü kendi yaşamı yeğenleri için olumlu bir rol model olabiliyor.

Biddulph oğlan çocuklarını kızlarla karşılaştırdığında "felaket alanı" olarak görüldüğünü yazmıştı. Ona göre ebeveynler oğullarının resmi eğitimlerine başlamalarını ertelemeli. Biddulp, karma okullarda kız erkek ayrı sınıfların, çocukların kendi tam potansiyellerine ulaşmada yardımcı olduğunu söylüyor.

Biddulph'a göre genç kızlar reklam, ünlülerin yaşamı ve pornografi nedeniyle 'zehirleniyor'. Ve bu zehir nedeniyle hızlı büyüyorlar.

Yeni kitabı Raising Girls'te (Genç Kız Yetiştirmek) Biddulph "Kızımızı anlamak için onun çocukluğunun bizimki gibi olmayacağını anlamak lazım. Bizim için 18 onlar için 14. Bizim 14 onlar için 10" diye yazıyor.

Eskiden yeme bozukluğu ve kendine zarar vermenin çok nadir görüldüğünü söyleyen yazar şimdi bu gibi davranışları her evde ve her sokak başında görüldüğüne dikkat çekiyor.

Yazar ebevenylere çocuklarına daha fazla zaman ayırmasını ve akrabalarıyla daha fazla etkinlik organize etmelerini öneriyor. Böylelikle genç kızlar dertlerini paylaşacağı geniş bir ailenin içinde olacaklar ve kendilerini güvende hissedecekler.

Yazar bir teyzenin genç kız için önemmli rol model olacağına örnek olarak da Julia Roberts ve yeğeni Emma'yı gösteriyor. Yzar "Emma daha çocukken teyzesi ona çok zaman ayırmış ve Emma şimdi başarılı bir oyuncu olmuştur diyor.

Yazarın kitabı 3 milyon baskıyla bütün dünyaya dağıtıldı.

Haberin Devamı