Bu da isotlu dondurma
Acısıyla ünlü Şanlıurfa'da, dondurmacılar isotlu dondurma satışına başladı; külah yerine isot kullanıyorlar
Yemeklere acı katmak için kullanılan isot (Şanlıurfa'ya özgü biber türü) bu kez dondurmada kullanılıyor. Hemen hemen her yemekte bolca kullanılan isot, dondurmacıların tezgahlarını süslemeye başladı.
Dondurma külahlarının yerine isot kullanan 25 yıllık dondurmacı Hüseyin Müjde, isotlu dondurmaların 2 TL’den satıldığını kaydetti.
İsotlu dondurmanın büyük ilgi gördüğünü belirten Hüseyin Müjde, "Acı denince akla Şanlıurfa geliyordu. Şanlıurfalılar acılı yemeklerin sonunda tatlıyı da çok seviyor. Biz de acı ve tatlıyı buluşturduk. İsot yemeklerde ve fırında pişirilerek, sofralarda yoğun tüketiliyordu. Dondurma külahı yerine daha doğal olan isotu kullanmaya başladık. Müşteriler ise uygulamayı çok beğendi" dedi.
- Kıvanç Tatlıtuğ'dan ikinci bebek sorusuna yanıt geldi
- Leyla Tanlar'dan abisine doğum günü sürprizi
- Demet Akalın ve Esra Balamir'in alışveriş keyfi
- Justin Bieber'ın ağlayarak paylaştığı fotoğraflar hayranlarını endişelendirmişti! Gerçek ortaya çıktı
- Geçirdiği rahatsızlığın ardından sesi değişen Giray Altınok, Haluk Bilginer'in taklidini yaptı! 'Merhaba yeni Haluk'