Yaşam Cehennem filmi vizyonda

Cehennem filmi vizyonda

Paylaş
Cehennem filmi vizyonda

Dan Brown'ın en çok satan son kitabından uyarlanan "Cehennem" (Inferno) filmi vizyona girdi

Ron Howard 'ın yönettiği ve David Koepp tarafından Dan Brown'un 2013'te kaleme aldığı 'Aynı' adlı romandan uyarlanan 2016 yapımı Amerikan gerilim filmi olan Cehennem, dün seyircilerle buluştu.

Film Melekler ve Şeytanlar'ın devamı niteliğinde. Filmin çekimleri 27 Nisan 2015'te Venedik, İtalya'da başladı ve 21 Temmuz 2015'te tamamlandı. Bazı sahneleri ise İstanbul'da çekildi. Film 14 Ekim 2016 tarihinde 3D ve 2D formatlarında sinemalarda gösterime girdi.

Başrollerini Tom Hanks, Felicity Jones, Omar Sy, Ben Foster ve Sidse Babett Knudsen paylaştı.




CEHENNEM FİLMİNİN KONUSU

"Simgebilim Profesörü Robert Langdon, başından vurulmuş bir halde hastane odasında gözlerini açar fakat hiçbir şey hatırlamaz. Kendini bir anda ipuçlarını Dante'nin cehenneminde bularak çözmesi gereken korkunç bir senaryonun içinde bulur. Semboller zinciri, Langdon'ı insanlık tarihini sonsuza dek değiştirebilecek çok farklı bir mekana sürükler. Burası üç imparatorluğun merkezi olmuş, insanlık tarihi kadar eski, dünyanın incisi İstanbul'dur."



CEHENNEM FİLMİNİN OYUNCULARI

TOM HANKS KİMDİR?



Thomas Jeffrey Hanks, 1956 doğumlu Amerikalı oyuncu ve yapımcı. Hanks, dramalardaki başarısını kanıtlamadan önce birçok komedi ve aile filmlerinde rol almış ve iki Oskar’ı bulunan bir aktör. Aynı zamanda tüm zamanların en çok kazananan oyuncularından biri. Philadelphia ve Forrest Gump ile üst üste iki kez En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü alan Tom Hanks'in en önemli filmleri arasında, Forrest Gump, Philadelphia, Azap Yolu, Yeni Hayat, Er Ryan'ı Kurtarmak ve Yeşil Yol sayılabilir. 2006 Cannes Film Festivali, Tom Hanks'in simgebilimci profesör Robert Langdon rolünde oynadığı Dan Brown'un aynı isimli kitabından yola çıkılarak hazırlanan Da Vinci Şifresi ile açılış yapmış ve izleyenlerin beğenisini kazanmıştır.

FELİCİTY JONES KİMDİR?



Felicity Rose Hadley Jones (d. 17 Ekim 1983), Birmingham doğumlu İngiliz oyuncu. Jones Birmingham'ın Bornville kentinde büyüdü. Jones aktör olan amcası Michael Hadley ile hareket ederek amcası tarafından daha başarılı olmak için teşvik edildi. Bunun yanında annesi de Jones'in yanında film ve tiyatro tutkunu oldu. Daha sonra ilk dizisi olan The Worst Witch'e (En Kötü Cadı) başladı. Fakat daha sonra diziden ayrıldı, ayrılma sebebi ise evini özlemiş olmasıydı. 2011 yılında Burberry'nin yeni yüzü olan Jones, en son Ralph Fiennes yönetmenliğinde Charles Dickens'ın hayatını anlatan The Invisible Woman adlı yapıtta Dickens'ın metresini oynamıştır.


OMAY SY KİMDİR?



20 Ocak 1978 Trappes, Fransa doğumlu aktör. Evli ve 2 çocuk babasıdır. César En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nün sahibidir.

BEN FOSTER KİMDİR?



Ben Foster, 29 Ekim 1980, Boston, Massachusetts doğumlu, ABD'li aktör. Foster X-Men: Son Direniş filminde Warren Worthington III / Melek rolüyle ve 3:10 Yuma Treni filminde Charlie Prince rolüyle bilinir.


SİDSE BABETT KNUDSEN KİMDİR?



Sidse Babett Knudsen, 22 Kasım 1968 doğumlu Danimarkalı oyuncu. Knudsen'ın ekrandaki ilk görünüşü bir doğaçlama komedi filmi olan Let's Get Lost'da olmuştur. Bu filmdeki başarılı performansı sayesinde aynı yıl içinde Robert ve Bodil Ödülleri'ni kazanmıştır.
Bu filmdeki başarılı performansıyla başlayan sinema kariyerinde neslinin en iyi Danimarkalı oyuncuları arasında gösterilmektedir. 2000 yılında yer aldığı romantik komedi Den Eneste Ene sayesinde tekrardan her iki ödülü "En iyi kadın oyuncu" dalında kazanmıştır.Ayrıca Monas Verden (Mona'nın dünyası) ve Efter brylluppet (Düğünden sonra) filmlerindeki başrol performanslarıyla aynı ödüllere adaylıkları bulunmaktadır.
Knudsen, uluslararası alandaki tanınırlığını Danimarka yapımı televizyon dizisi Borgen'daki Başbakan Brigitte Nyborg rolü sağlamıştır.


Bu hafta 7 film vizyonda!

Haberin Devamı