Yaşam Cemal Yüksek’i tanıyın: İyi insanlar hala var!

Cemal Yüksek’i tanıyın: İyi insanlar hala var!

Paylaş
Cemal Yüksek’i tanıyın: İyi insanlar hala var!

Biliyorsunuz ki İzmir'de yaşanan acı olayda iki çocuk babası olan taksici Oğuz Erge, soğukta üşümesin diyerek aracına aldığı Delil Aysal'ın saldırısı sonucunda hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu acı olay hepimizin kanını dondurmuş ve insanlığımızı sorgulatmıştı. Hepimiz maalesef ki birine yardım etmeden önce iki kere mi düşüneceğiz artık diye kendi kendimize oturup düşündük. Bugün yaşadığım olay bana insanlığa dair ‘hala umut var’ dedirtti…

Selin Nur Öznesil / Posta.com.tr  Tahmin ettiğiniz üzere taksici Cemal Abi’den bahsetmeden önce size olayın öncesini şöyle anlatayım

Haberin Devamı

Çok yoğun geçen günün ardından kafamda bir sürü düşünceyle eve gitmek için durakta bir taksiye bindim. Önümüzde başka bir araç vardı fakat başka birinin bindiğini gördüğüm için hemen arkasındakine bindim. Aracına bindiğim taksici ‘Abla yanlış anlamazsan öndeki araç boş, kimsenin hakkına girmeyelim sen ona bin istersen.’ dedi. Boş olduğunu fark etmediğimi söyledim ve tabii ki diyerek öndeki araca bindim.

Bindiğim diğer araca da durumu izah ettim ve diğer yolcunun vazgeçip indiğini yanlış görmediğini söyledi. ‘Tuğçe Kandemir’ çalma listesiyle yolculuğumuza devam ettik. Gideceğim yer çok uzun bir mesafe değildi. Ödeyeceğim ücretim cebimdeydi, anahtarım bilgisayar çantamda. Keyifli bir şekilde hafif şarkılara mırıldanarak eve vardım.

Haberin Devamı

İçeriye girdim, çantamın takside unuttuğumun hala farkında değilim. 153’ün beni aramasıyla çantamın olmadığını fark ettim. Çağrı merkezindeki hanımefendi ‘Çantanızı takside unutmuşsunuz, izin verirseniz numaranızı taksi şoförüyle paylaşalım, size ulaştırmak için yola çıktı.’ dedi. O an hala şoktayım. Diğer telefonum, kimliğim, temassız kartlarım, şirket kartım hepsi içinde. Ben daha çantamın yokluğunun farkına varmadan Cemal Yüksek’in beni arayıp ‘ 5 dakikaya oradayım kardeşim.’ demesi… Mutluluğumu tarif edemem..

Gerçekten hayatta maddi olan her şey gidebilir, geri gelebilir. Ama insanlığa olan umudun hala var olması beni inanılmaz mutlu etti. Dediği gibi 5 dakika içinde yanıma geldi, bütün kalbimle ettiğim teşekkürler, dualardan sonra Cemal Abi şöyle bir cümle söyledi: ‘Google Cemal Yüksek’ yaz.

Şaşırdım, hemen araştırdım tabii ki. Baktım ki düşündüğümden de daha mükemmel bir insanmış Cemal Yüksek. Üstüne üstlük şehit ailelerini ücretsiz taşıyor... Sen harika birisin Cemal Yüksek!

İyi ki karşılaştık! Hayat karşına hep senin gibi iyi insanları çıkarsın karşına, ayağına taş değmesin.

Buradan sana bir kez daha teşekkür ediyorum, insanlığa olan umudumu tazeledin!