Yaşam Çıldır Gölü'nde 'atlı kış şöleni'

Çıldır Gölü'nde 'atlı kış şöleni'

Paylaş
Çıldır Gölü'nde 'atlı kış şöleni'

Çıldır Gölü üzerinde ilk kez düzenlenen 'Çıldır Altın At Birinci Kış Şöleni'nde atlı kızak ve cirit gösterileri yapıldı. Atlar, buz üzerinde yapılan gösterilerde zor anlar yaşadı

Ardahan Valiliği ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun ortaklaşa düzenlediği ’Çıldır Altın At Birinci Kış Şöleni’ buz tutan Çıldır Gölü üzerinde yapıldı. Şöleni Vali Seyfettin Azizoğlu, Ak Parti’li Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları, kamu kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda vatandaş izledi.

>> FOTO GALERİ

Haberin Devamı

Yaklaşık 124 kilometrekarelik buzla kaplı Çıldır Gölünde gölde ilk olarak cirit gösterisi yapıldı. Buz kalınlığının 70 santim olduğu göl üzerindeki cirit gösterilerinde atların çoğu kayarak yere düştü. Daha sonra atlı kızak, rahvan at ve atlı okçuluk gösterileri yapıldı. Burada atlar buz üzerinde durmakta zorlandı. Şenlikleri izlemeye gelen vatandaşlar atların yardımına koştu. Şenlik, donan göl üzerinde yapılan güreş ve halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam etti. Vali Seyfettin Azizoğlu, şölenin amacının Çıldır Gölü ve Ardahan’ı tanıtmak olduğunu söyledi. Şölende dereceye giren sporculara çeyrek, yarım ve tam altın hediye edildi.

DHA