Yaşam Dostluk Kupası Koç Üniversitesi'nin

Dostluk Kupası Koç Üniversitesi'nin

Paylaş
Dostluk Kupası Koç Üniversitesi'nin

Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayan ve Rahmi Koç Müzesi önünde son bulan Haliç Dostluk Kupası yarışında birinciliğe ulaşan ekip Koç Üniversitesi Kürek Takımı oldu

Bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Haliç Dostluk Kupası’ yarışı, Koç Üniversitesi ile Kadir Has Üniversitesi arasında gerçekleştirildi. Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başlayan ve Rahmi Koç Müzesi önünde son bulan yarışta Koç Üniversitesi Kürek Takımı geçen yıl da olduğu gibi birinciliği kazanan takım oldu.

Haberin Devamı

Yarışçılar, en prestijli sportif faaliyetler arasında yer alan kürek sporunun en hızlı tekne kategorisinde, Haliç’te dakikada ortalama 34 kürek çekerek Koç Üniversitesi 8 dakika 18 saniyede, Kadir Has Üniversitesi ise 8 dakika 36 saniyede güç ve dayanıklılıklarını ortaya koyarak yarışı tamamladılar.

'DOSTLUK VE KÜLTÜR KÖPRÜSÜ KURDUK'

Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, “Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve Kadir Has Üniversitesi organizasyonuyla gerçekleştirilen yarışa, bu yıl Koç Üniversitesi olarak bizler ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduk. Bu yarışla Haliç’te güzel bir dostluk ve kültür köprüsü kurduk. Kadir Has Üniversitesi ile Türkiye’de bir ilki başlattık ve yarışın gelecek yıllarda daha da zenginleşmesi için çalışmalarımızı sürüdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Haliç Dostluk Kupası’ yarışları 6 Ekim Cumartesi günü saat 10:00’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü önünden başladı ve Rahmi Koç Müzesi önünde son buldu. Geçen yıl 2 bin 500 metre olarak gerçekleştirilen yarış, bu yıl 3 bin metreye uzatıldı.

Yarışa Koç Üniversitesi’nden Betül Ersoy (dümenci), Numan Ergün, Martin Rauff Dahl, Musa Erdem Sevim, Can Ekin Çam, Seymen Ekinci, Oğuz Erdoğan, Atılay Tosunor ve Alp Alper katıldı. Kadir Has Üniversitesi ekibini ise Ertuğrul Akayer (dümenci), Besim Tolga Şahinoğlu, Onat Kazaklı, Eralp Özkanlı, Gökhun Karagöz, Çağatay Çerçi, Sercan Parlakyıldız, Doğukan Bingöl ve Ozan Demirdelen oluşturdu.