Yaşam Dr. Mehmet Ali Sağlam Ziraat Sanat'da

Dr. Mehmet Ali Sağlam Ziraat Sanat'da

Paylaş
Dr. Mehmet Ali Sağlam Ziraat Sanat'da

Dr. Mehmet Ali Sağlam Ziraat Sanat'da

Dr. Mehmet Ali Sağlam’ın “Portreler 2” adlı resim sergisi Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergi açılışına Numune Hastanesi Başhekimi Nurullah Zengin, Sincan CİK Kampüs Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Dağdemir, Teftiş Kurulu eski Başkanı Abdullah Şener ile Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Şükrü Yıldız katıldılar.

Haberin Devamı

Halen Sincan CİK Kampüs Devlet Hastanesi’nde hekim olan Mehmet Ali Sağlam, hayatı resimle anlatma yönü oldukça güçlü bir sanatçı. Resim yapmaya çocukluk yıllarından itibaren eskizler çizerek başlayan Sağlam 2007 yılından itibaren yağlı boya tekniği ile çalışmalarına hız verdi.

Resmi bir iletişim aracı ve hayatı, kendini ifade etmek için bir dil olarak tanımlayan Sağlam, yaptığı eserlerle kendi dilini oluşturma çabasında olduğunu ifade etti. Birçok insanın bu basamağı atladığına dikkat çeken Sanatçı, “ Türk resim sanatının temel sorunu akademik kalıp, atölye sürecini eksik bırakmasıdır. Sanat yeni bir dil yaratma sürecidir. Ve bu dil halkın dili olmalıdır. Yaygınlaşabilmelidir. Yaygınlaşmayan ve toplum tarafından kabul edilmeyen sanatsal form kısır kalmaya mahkumdur.” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlam, sanatçının geniş yığınların tüketimine ihtiyacı olduğu gibi geniş yığınların da sanatçının billurlaşmış bilincine ve hayal gücüne ihtiyacı olduğunun altını çizerek, “ Evrimsel süreçleri düzgün takip etmeye çalışıyorum. Süreç atlamıyorum.” diyen Sağlam, hayal ve planla kurgulanmış bir süreç içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Doktorluk mesleğinin yanı sıra sanatçı ve sporcu kişiliği ile topluma pozitif etki yapan sanatçı sosyal sorumluluk projeleri içerisinde aktif rol alarak yaptığı çalışmalarla yüzlerce genci sporla tanıştırıp lisanslı birer sporcu olmalarını sağladı.

Mehmet Ali Sağlam’ın “Portreler 2” adlı resim sergisi 4 Ocak 2013 tarihine kadar Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi’nde gezilebilir.