Egzersiz - Diyet Bu besinleri koklayarak kilo verin! İştah azaltıyor

Bu besinleri koklayarak kilo verin! İştah azaltıyor

Paylaş
Bu besinleri koklayarak kilo verin! İştah azaltıyor

Fazla kilolarınızdan kurtulmak için ilk olarak kalori azaltmak aklınıza gelir. Ancak zayıflamanın çok değişik bir yolu olduğu ortaya çıktı. Bazı kokuların insan vücudunda iştahı tetiklediği bazı kokularınsa tokluk hissi yarattığı konuşuluyor. Kilolarınıza veda etmek istiyorsanız bazı besinleri koklayarak iştahınızı azaltabilirsiniz. Kokladığınızda iştahı azaltan ve sağlıklı zayıflamanıza yardımcı olan besinleri Posta.com.tr okurları için derledik.

"Kokular ve kilo verme arasında nasıl bir ilişki olabilir" diye düşünebilirsiniz. Bazı kokular iştahınızı dolambaçlı yollardan batırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Bu özellikleri sayesinde daha az acıkmanızı ve daha az besin tüketmenizi sağlıyor. Peki, hangi kokular iştahın azalmasını sağlar? Gelin bu sorunun yanıtına birlikte bakalım...

Haberin Devamı

SARIMSAK VE SOĞAN

Sarımsak ve soğan gibi gıdalar güçlü keskin kokuları sayesinde iştahınızı azaltabilir. Diğer yiyeceklerin içerisine eklendiğinde bile küçük ısırıklar almanıza sebep olur.

Sarımsak kokulu baharatlı yiyecekler hızla büyük parçalar yemenizi önler. Sarımsak ve soğan keskin kokusuyla adeta beyni kandırır. Bu sayede daha kısa sürede kilo vermenize yardımcı olur.

GREYFURT

Greyfurt C vitamini açısından çok zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Yemek yemeye başlamadan hemen önce taze, pembe bir greyfurt koklamak iştahınızı azaltabilir.

Böylelikle daha küçük porsiyonlarda yemek yersiniz. Greyfurt kokladıktan sonra yemek yemek iştahınızı azaltır. Ani açlık krizlerini engeller.

NANE

Nane kokusu egzersiz performansınızın artmasını sağlayarak daha hızlı sonuçlar almanıza sebep olur. Araştırma taze yeşil yapraklar yada nane koklamanın ruh halinizi düzelttiği, enerji düzeylerini arttırdığı, dikkat sürenizi ve uyanıklığınızı arttırdığı yani iyi bir egzersizden zevk almak için gerekli tüm faktörleri sağladığını ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlar. Bağırsakları çalıştırır ve kabızlığı engeller. Metabolizmayı hızlandırdığı için yağ yakımını destekler. Zeytinyağını sadece koklamanız bile tokluk hissi yaşamanıza yardımcı olur.