Peki hangi ekmekten ne kadar tüketelim
Biz her zaman sağlıklı beslenmeyi ve bir besinden maksimum düzeyde yararlanmayı öneririz. Ekmekler yapılırken bazı işlemlerden geçer ve bazı besinsel kayıplar görülür.
Tam tahıllı ekmeklerde bu durum en az oranda yaşanır. Tam tane tahılda kepek, endosperm ve embriyo (ruşeym) kısımları beraber bulunduğu için kompleks karbonhidrat, protein, posa, fitokimyasallar, vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. İçeriğindeki kompleks karbonhidrat kan şekerinin dengelenmesini sağlayarak tokluk hissi verir, erken acıkmayı önler.
Yüksek posa içeriği bağırsak florasını düzenler, hareketini arttırır. Eğer özel bir sağlık probleminiz yoksa tam buğday, tam çavdar ve kara buğdaylı ekmekleri tercih etmelisiniz.