Egzersiz - Diyet Haftada 5 kilo vermeyi garantiliyor: Lahana çorbası diyeti

Haftada 5 kilo vermeyi garantiliyor: Lahana çorbası diyeti

Paylaş
Haftada 5 kilo vermeyi garantiliyor: Lahana çorbası diyeti

Düşük kalorili sağlıklı bir diyet, sebzelerin, meyvelerin ve lahananın yüksek lif içeriğiyle birleştiğinde, bağışıklık sistemine zarar vermeden yağların hızla yakılmasına destek olur. K ve C vitaminlerinin yanı sıra folat, lif ve manganez gibi şeyler için iyi bir kaynak olan lahana, düşük kaloirisi yüksek besin değerleriyle dikkat çekiyor. Lahana çorbası diyeti, hızlı kilo vermenizi sağlayan bir diyettir. Haftada 5 kilo verebilirsiniz. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

İçeriğinde bolca C ve A vitaminleri bulunan lahana, sodyum, potasyum, magnezyum gibi mineraller bakımından da oldukça zengin bir sebze olan lahana, diyet ve detoks probramlarının parlayan yıldırı. Lahana çorbası diyeti, uzun yıllardan beri popülerliğini koruyan, hızlı kilo vermek için oldukça etkili bir diyettir. Lahana çorbası diyeti ile olarak "Sacred Kalp Hastanesi diyeti" olarak biliniyordu. Ciddi operasyonlara girecek olan hastalara ameliyat öncesi zayıflatma amacıyla yaptırılırdı. Hızla zayıflattığı duyulan diyet, halk arasında yaygınlaştı. 

Haberin Devamı

Kilolu kalp hastalarına ameliyat öncesi uygulatılan bu diyet tam olarak 90'lı dönemlerde popülerlik kazandı ve günümüzde hala birçok kişi tarafından uygulanmaya devam ediyor. Hızlı bir kilo kaybı veya detoks için fikirler arıyorsanız, 'lahana çorbası diyeti' vücut yağını yakmanıza ve karnınızı düzleştirmenize yardımcı olabilir. Bu turpgillerden sebze sadece kilo vermenizi hızlandırmaz aynı zamanda dizi sağlık yararını da beraberinde getirir. 

Lahana her 10 kalori için 1 gram lif içerir. Bu sizi doyurmaya yardımcı olur, böylece daha az yersiniz. Ayrıca sizi düzenli tutar ve "kötü" (LDL) kolesterolünüzü düşürmenize ve kan şekerinizi kontrol etmenize yardımcı olabilir . Lahana ayrıca midenizin ve bağırsaklarınızın iç yüzeyini güçlü tutan besinlere sahiptir.

Haberin Devamı

Lahana çorbasının kalorisi çok düşük olduğundan, bir kişinin bu diyeti uygularken ne kadar tüketebileceğinin bir sınırı yoktur ama çoğu insan, aşırı aç hissetmekten kaçınmak için hafta boyunca günde en az iki kaseye ihtiyaç duyacaktır.

Lahana, vücudunuzdaki fazla sıvı ve toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olan idrar söktürücü özelliklere sahiptir. Karaciğerinizi ve kolonunuzu temizlemeye yardımcı olur . Bu nedenle lahana, bu detoks lahana çorbasının temelini oluşturur.

LAHANA DİYETİ NASIL UYGULANMALI?

Sadece bir hafta uygulanan lahana diyetinde özel olarak hazırlanan lahana çorbasının yanında yağsız süt, sebze ve meyve gibi birkaç çeşit besin tüketilir. Eğer tekrar uygulamak istiyorsanız bunun için en az 15 gün ara vermeniz gerekecektir. 

Hızlı bir şekilde yağ yaktıran lahana diyetinde yapılan çorbayı ne kadar fazla tüketirseniz metabolizmanız o kadar iyi çalışacaktır ve hızlı bir şekilde kilo vereceksiniz. Diyet boyunca alkol kullanımından uzak durmalısınız.

Diyeti doğru ve tam bir şekilde uygularsanız en az 4,5, en fazla ise 8 kilo vermeniz mümkün. Diyette sadece belirtilen günlerde önerilen yiyecekleri yemelisiniz. 

7 GÜNLÜK LAHANA ÇORBASI DİYET LİSTESİ 

Lahana çorbası diyeti, yalnızca belirli günlerde belirli yiyeceklere izin veren yedi günlük bir diyet planıdır. Diyetin ana maddesi lahana çorbasıdır. Ev yapımı, yağsız lahana çorbası ve çorbaya ek olarak farklı günlerde yemek için düşük kalorili belirli yiyeceklerin bulundurur.

Haberin Devamı

Lahana çorbası diyeti için özel bir zamanlama ve oruç tutma zorunluluğu yok. Ancak, belirli yiyeceklere yalnızca belirli günlerde izin verilir. Gerçek ve yapay şeker içerenler gibi diğer yiyecek ve içeceklerden diyet süresince kaçınılması gerekir. Diyet süresinde alkol almamaya da özen göstermelisiniz. 

  • 1. Gün: Lahana çorbası ve sınırsız meyve (muz hariç)
    İlk gün muz dışında herhangi bir meyveyi yiyebilirsiniz. İçeceklerden yana ilk tercihiniz su olsun. Kahve de tüketebilirsiniz ancak süt ve şeker kullanmamak şartıyla... Öğünlerinizde bir kase lahana çorbası tüketin. Yiyeceğiniz meyveleri ise ara öğünlere serpiştirebilirsiniz.
  • 2. Gün: Lahana çorbası ve sınırsız taze, çiğ veya pişmiş sebze (kuru fasulye, bezelye ve mısır hariç). Akşam yemeği için tereyağlı fırınlanmış patates
    Bugün çorba ve sebze günü. Çorbayla beraber canınızın istediği sebzeyi yiyebilirsiniz. Uzak durmanız gerekenler ise; kuru fasulye, mısır ve bezelye. Akşam yemeğinde çorbanızın yanında fırında tereyağlı patates hazırlayabilirsiniz. Unutmayın, bugün meyve yok.
  • 3. Gün: Lahana çorbası, sınırsız meyve (muz hariç) ve sebzeler
    Bugün meyve ve sebze serbest. Dilediğiniz kadar da lahana çorbası içebilirsiniz. Eğer ilk iki gün kaçamak yapmadıysanız tartıdaki rakamın oynadığını göreceksiniz.
  • 4. Gün: Lahana çorbası, muz ve sınırsız yağsız süt
    Dördüncü günde muz ve yağsız süt serbest oluyor. Ancak muzu sınırsız yemeye kalkmayın. Maksimum 2 muz hakkınız var.
  • 5. Gün: Lahana çorbası ve 200 ila 500 gram arasında sığır veya kümes hayvanı eti, 6 adet domates
    Menüye kırmızı et dahil oluyor. Bugün 300/600 gram arası et tüketebilir, sınırsız bir şekilde domates yiyebilirsiniz. Vücudunuzdaki ürik asidi temizlemek için en az 6/8 bardak arası su içmelisiniz. Unutmayın, bugün çorbayı sadece bir kere içeceksiniz. Hangi öğünde olduğu ise size kalmış.
  • 6. Gün: Lahana çorbası, sınırsız sığır eti ve sebze
    Bugün de kırmızı et serbest üstelik miktar sınırlaması yok. Altıncı günde tüketmeniz gereken bir diğer şey ise yeşil yapraklı sebzeler. Patatesi bugün kesinlikle yemiyorsunuz. Yine çorbayı sadece 1 öğünde içeceksiniz.
  • 7. Gün: Lahana çorbası, sınırsız esmer pirinç, şekersiz meyve suyu ve sebze
    Kepekli pirinç, taze meyve suyu ve sebze günündeyiz. Üç öğünde çorbanızı içeceksiniz. Dilerseniz pirinci haşlayarak çorbaya ilave edebilirsiniz

Haftanın sonunda 4,5 ila 8 kilo arasında vermiş olacaksınız.

LAHANA ÇORBASI DİYETİ İPUÇLARI 

Lahana çorbası diyetinin bu kadar kısıtlayıcı olması sonucunda tüketemeyeceğiniz uzun bir yiyecek ve içecek listesi var. Buna alkol, normal veya diyet soda, şekerli meyve suyu, yapay tatlandırıcılar, avokado ve kuru meyve dahil.

Sınırsız miktarda lahana çorbası ile doyurucu olabilir. 

Genel olarak, hiç kimse bir uzmanın yönlendirmesi olmadan 1.200 kalorinin altında bir diyet planı uygulamamalıdır. Bu kadar az kalori sağlayan herhangi bir diyet planından kaçınılmalıdır.

Haberin Devamı