Egzersiz - Diyet Hazmı kolaylaştırıyor, yağları cayır cayır yakıyor

Hazmı kolaylaştırıyor, yağları cayır cayır yakıyor

Paylaş
Hazmı kolaylaştırıyor, yağları cayır cayır yakıyor

Sindirim sistemini düzenleyen ve bağırsakları çalıştıran besinlerin tüketimine ağırlık vererek sağlıklı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Sindirim sisteminin düzenli çalışmaması bazı insanlarda şişkinlik, gaz, kabızlık ve mide bulantısı gibi sorunlara yol açar. Bazı yiyecekler sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler. Ayrıca metabolizmayı harekete geçirerek yağ yakımını da hızlandırır. Hem sindirimi düzenleyen hem de vücuttaki yağları yakan besinleri Posta.com.tr okurları için derledik.

Bazı besinler midede sindirime yardımcı olurken bazıları da bağırsakları destekler. Lif sindirim sağlığı için ve kilo vermek için çok önemlidir. Lifli gıdaları tüketmeye başlayarak hem kilo verebilir hem de sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz. Sindirimi kolaylaştıran bazı besinleri sizler için listeledik.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI BİR SİNDİRİM İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

  • Sağlıklı bir sindirim için lifli gıdalar tüketmeniz gerekir.
  • Gaz yapan yiyeceklerin tüketimini azaltmanız önerilir.
  • Yağlı yiyeceklerden uzak durmalısınız
  • Düzenli ve dengeli beslenmelisiniz.
  • Probiyotik içeren besinler tüketin.
  • Her gün mutlaka yürüyüş yapın.
  • Bol su içmeyi ihmal etmeyin.

HEM SİNDİRİMİ DÜZENLEYEN HEM DE YAĞ YAKAN BESİNLER


ELMA

Elma lif bakımından çok yüksek olan bir meyvedir. Sindirim sürecini kolaylaştırır. Düzenli olarak elma tüketmek bağırsakları harekete geçirir. Vücutta bulunan ödem ve toksin gibi zararlı maddelerin atılımını gerçekleştirir. Elma ayrıca tokluk hissini artırır. Kan şekerini dengede tutarak açlık krizlerini engeller.


REZENE

Bitki çayları sindirim sistemini düzene sokar ve vücuttaki yağ yakımını destekler. Rezene çayı da bu bitki çayları arasında yer alır.

Rezene çayı sindirimi destekleyen sindirim sıvılarının ve enzimlerin salgılanmasını arttırır. Rezene çayının gaz giderici özelliği bulunur.

Bu özelliği ile şişkinliği önler. Rezene aynı zamanda A vitamini, B grubu vitaminleri, C ve D vitaminlerine ek olarak, potasyum, çinko, manganez, demir, lif, ve kalsiyum gibi minerallerini içerir.

Haberin Devamı

Özellikle akşam yemeklerinden sonra içilen rezene çayı bağırsaklarınızı rahatlatır. Gece boyunca vücudunuzun yağ yakmasına destek olur.

PANCAR

Pancar bağırsakları korur. Hazımsızlık şişkinlik ve kabızlık gibi sorunların önüne geçer. Pancar bağırsak hareketlerini düzenleyerek vücuttaki ödem ve toksinleri atar.

Pancar metabolizmayı adeta motor gibi çalıştırarak yağ yakımını da destekler. Pancar zengin bir lif kaynağı olduğu için diyet listelerinde de çok sık yer alır. Kanı temizlenmesi ve karaciğerin zehirlerden korunmasına katkı sağladığı için detoks olarak kullanılabilir.