Her sabah 4 kayısı tüketirseniz... Bu faydalarına inanamayacaksınız!
Kayısı vitamin ve mineral deposu olmasının yanı sıra zengin posa içeriğiyle de karşımıza çıkıyor. İçeriğindeki A, C, E vitaminleri ile demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor kayısıyı sağlık açısından önde gelen besinlerden biri kılıyor. Her gün 4-5 kayısı tüketerek sağlığınıza önemli katkılar sağlayabilirsiniz.
İster kuru, ister taze kayısı, ince bir kabuğa ve keskin, yumuşak bir ete sahip, turuncu renkli küçük bir meyvedir. Kayısılar A, C, E, K vitamini ve niasin gibi vitaminler, küçük miktarlarda diğer kilit vitaminler ve buna ek olarak bakır, potasyum, manganez, fosfor, magnezyum ve zengin mineral içeriğine sahip
Olumsuz çevresel faktörlerin etkilerini azaltmak için antioksidanlardan zengin bir beslenme planı önemli.
Kayısı cildin yenilenmesinde öne çıkan meyvelerden biri. İçeriğindeki vitaminler cilde esneklik sağlayan kolajen yapımını da destekliyor.
Her gün sadece 4-5 tane tüketerek vücudunuza büyük katkı sağlayabilirsiniz...
ZAYIFLAMANIZI KOLAYLAŞTIRIR
Bağırsakları çalıştırıcı etkisi, tok tutucu özelliği, düşük kalorisi ve tatlı krizlerine karşı iyi bir çözüm olması kayısıyı yaz aylarında kilo verme programlarının vazgeçilmez meyvesi haline getiriyor.
Günde 4 adet taze kayısı 1 kase yoğurt veya 1 su bardağı kefir ile bir ara öğün olabileceği gibi kahvaltı sofralarında da peynir, yumurta ve yeşilliğin yanında tatlı ihtiyacını da karşılayan iyi bir alternatif oluyor.
- Çok besleyici ve düşük kalorili kayısı metabolizmanızı uyandırmanın en ideal yoludur.
- Sadece 4-5 tanesi bile yüksek antioksidan desteği sağlar
- Sindirimi düzenler. Bağırsakların iyi çalışmasını sağlar.
- Yüksek potasyum içeriği sinir sisteminizi kas kasılmalarını rahatlatır
- Cildinizi ve vücudunuzu nemlendirir
- Kayısı yemek, egzersiz sonrası hem su hem de elektrolit kaybını telafi etmenin kolay bir yolu olabilir
BAĞIRSAKLARI GÜÇLENDİRİYOR
Kayısı hem çözünür hem de çözünmez lif içerir.
Kayısı, özellikle sağlıklı kan şekeri ve kolesterol seviyelerini korumak için önemli olan çözünür lif bakımından güçlüdür.
Kayısı posa içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini hızlandırıcı etkiye sahip. Posa bağırsaktaki atıkların yumuşamasını ve bağırsaktan geçişinin hızlanmasını sağlayarak sindirimi kolaylaştırıyor ve kabızlığı önlüyor.
Bir fincan (165 gram) dilimlenmiş kayısı, erkekler ve kadınlar için günlük günlük ihtiyacın sırasıyla %8,6 ve %13,2'si olan 3,3 gram lif sağlar.
Ayrıca lif, yiyeceklerin sindirim sisteminizdeki hareketini geciktirir ve faydalı bağırsak bakterilerinizi besler . Daha sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomu, daha düşük obezite riski ile bağlantılıdır
HER GÜN 3-4 KAYISI...
Güçlü bir bağışıklık sistemi daha iyi hissetmemize yardımcı oluyor, daha enerjik hissetmemizi sağlıyor ve hastalıklardan koruyor.
Yeterli ve dengeli beslenme, yeterli su tüketimi ve düzenli uyku güçlü bağışıklık sistemi için şart.
Kayısı antioksidan içeriği, vitamin ve mineral örüntüsü ile bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardım ediyor.
Özellikle A ve C vitamini sayesinde vücut direncini artırıyor.
Kan damarlarının ve arterlerin üzerindeki baskıyı azaltarak kan basıncını düşürüyor, fazla kolesterolün birikmesini önleyerek kalbin yükünü hafifletiyor.
A vitamini gece körlüğüne karşı koruyucu, E vitamini gözleri direkt olarak serbest radikal hasarından koruyor. Aynı zamanda, kayısıya sarı-turuncu rengini veren karotenoid, beta karoten A vitamininin öncüsüdür. Tüm bu özellikleri ile kayısı göz sağlığı için önemli bir yere sahip
DEMİR İHTİYACINIZI GİDERİR
Demir kırmızı kan hücrelerinin yapımı için çok önemli. kayısı demir içermesi nedeniyle demir eksikliği olanların her gün düzenli kayısı tüketmesi çok faydalı.
Demir kırmızı kan hücrelerinin yapımı için çok önemli.
Kayısı demir içermesi nedeniyle demir eksikliği olanların her gün düzenli kayısı tüketmesi çok faydalı.
Günde 4-5 tane kayısı tüketerek demir ihtiyacınızın büyük çoğunluğunu karşılayabilirsiniz.