Egzersiz - Diyet Kabak çekirdeği kilo aldırır mı veya verdirir mi? Kabak çekirdeğinin kalorisi ve besin değerleri

Kabak çekirdeği kilo aldırır mı veya verdirir mi? Kabak çekirdeğinin kalorisi ve besin değerleri

Paylaş
Kabak çekirdeği kilo aldırır mı veya verdirir mi? Kabak çekirdeğinin kalorisi ve besin değerleri

Kilo alımı ve verimi yenen besinlere ve miktarına göre değişmektedir. Bazı besinlerin kalori oranı daha yüksektir. Böylelikle fazla tüketim sonrasında kilo artışı görülmektedir. Kabak çekirdeği kilo aldıran besinler arasında yer almaktadır. Kilo almak isteyen kişiler genellikle gün içerisinde 1 avuç kabak çekirdeği tüketmektedir. İçerisinde bulunan lif ve mineraller sayesinde kilo vermek isteyen kişiler için de önerilen faydalı besinlerden biridir. Kabak çekirdeği kilo aldırır mı yoksa verdirir mi sizler için ayrıntıları ile derledik.

Kabak çekirdeği tüketilmesi en keyifli yiyeceklerden biridir. Kabak çekirdeğinin içerisinde birden fazla vitamin ve mineral bulunmaktadır. A vitamini, B vitamini C ve E vitaminleri en yüksek besinler arasına girmektedir. Lifli olması bakımından hem kilo almaya hem de verdirmeye yardımcı olan ürünlerden biridir. Hormonların dengelenmesine yardımcı olur ve günlük enerji miktarını da en iyi şekilde karşılar. Metabolizmanın çalışmasını sağlayan en etkili besinlerden biridir.

Haberin Devamı

KABAK ÇEKİRDEĞİ KİLO ALDIRIR MI YOKSA VERDİRİR Mİ?

Karbonhidrat ve sodyum oranı yüksek besinlerin başında kabak çekirdeği yer almaktadır. Kabak çekirdeği kilo verimini hızlandıracak bir etkiye sahiptir. Özellikle metabolizma hızlandırıcı etkisi sayesinde vücutta yağ birikimini engeller. Bu şekilde kilo verilmesini sağlar. Fakat kilo almak için kabak çekirdeği tüketen de oldukça fazla kişi bulunmaktadır. Kilo alımında fazla tüketim miktarı oluşmaktadır. Kişiler gün içerisinde 1 kase kabak çekirdeği tüketerek kilo alımı sağlamaktadır. Kilo almak için bu besini tüketen kişiler miktarı arttırarak yüksek besin değerine ulaşmaktadır.

KABAK ÇEKİRDEĞİNİN KALORİSİ VE BESİN DEĞERLERİ

Kabak çekirdeği hakkında merak edilen oldukça fazla konu bulunmaktadır. Araştırma yapan kişiler bu konu için kalori oranlarını ve besin değerlerini de incelemektedir. Kalorisi oranına göre değişmektedir. 1 çay bardağına oranlanan kabak çekirdeğinin kalorisi 560 kaloridir. Aynı zamanda bu 100 gr kabak çekirdeği ile eş orantı sağlamaktadır. 13,8 gr lif içermektedir.

Haberin Devamı

Protein oranının yüksek olması vücuttan yağ atılmasına yardımcı olmaktadır. 15 mg kalsiyum bulunan kabak çekirdeği aynı zamanda 2,8 mg oranında demir içermektedir. Yüksek lif oranı sayesinde metabolizmanın çalışmasını sağlamaya başlamaktadır.