Egzersiz - Diyet Organik sanıp yanılmayın! (Organik yumurta nasıl anlaşılır?)

Organik sanıp yanılmayın! (Organik yumurta nasıl anlaşılır?)

Paylaş
Organik sanıp yanılmayın! (Organik yumurta nasıl anlaşılır?)

Organik ürünler çok ilgimizi çekiyor, doğal beslenmeye olan özlemimiz yüzünden et, sebze, meyve, yumurta gibi ürünlerin organik olanlarını seçmeye çalışıyoruz. Ancak organik sandığımız her ürün gerçekten organik olmayabiliyor. En çok da yumurta seçerken yanılıyoruz...

Doğal ve organik sanarak aldığımız ürünlerin bir kısmı maalesef vadettikleri gibi doğal da organik de değiller. İlgimizi çok çeken ve görür görmez satın almaya çalıştığımız bu ürünler aslında çeşitli hilelerle organik ürün diye pazarlanıyor. Bu hataya en çok da yumurta alırken düşüyoruz. Peki yumurtaların gerçekten organik olup olmadığını nasıl anlayabiliriz? İşte size iyi bir rehber...

Haberin Devamı

  • Organik yumurtayı anlamak için yumurtanın iç kısmının koyu sarı renkte olması gerekiyor. İç kısmı kırmızı renkte olan yumurta çeşitlerinden ise kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Kırmızı renkli yumurtalar yumurtanın katkı maddesi içerdiğinin kanıtı.
  • Yumurtanın organik olmasının beyaz veya kahverengi olması ile bir ilgisi yok. Renk çeşitleri tavuk rengi ile alakalı.
  • Organik yumurtanın sarı kısmı suni yemle beslenen tavuk yumurtalarına göre daha küçük boyutludur.

  • Organik görünümü verilen ve çeşitli pazarlarda veya köylerde satılan yumurtalara her zaman güvenmemek gerekiyor. Bunun yerine marketlerde organik sertifikası olan güvenilir üreticilerden organik yumurta almak en garanti yol.
  • Organik yumurtaların boyları birbirine eşit değildir. Organik yemle beslenen tavukların yumurtaları birbirinden farklı boyuttadır.