Egzersiz - Diyet Soğuklara karşı direnç kazanmanın basit yolu

Soğuklara karşı direnç kazanmanın basit yolu

Paylaş
Soğuklara karşı direnç kazanmanın basit yolu

Kış aylarında bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma gözlendiğini belirten uzmanlar, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan süt tüketiminin grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi kış hastalıklarının önlenmesinde önemli olduğunu kaydediyor.

Uzmanlar, zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için düzenli olarak her gün iki bardak süt içilmesini öneriyor.

Haberin Devamı

Sütün beslenme düzeni içerisinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof. Dr. Neriman İnanç, sütün içeriğinde bulunan besin öğelerinin, savunma sistemini oluşturan hücrelerin iyi çalışmasını sağlayarak vücudu enfeksiyonlara karşı koruduğuna dikkat çekti.

Sütteki temel besin maddelerinin protein, yağ, süt şekeri, mineral maddeler ve vitaminler olduğunu hatırlatan Prof. Dr. İnanç, “Her gün düzenli olarak içilen iki bardak süt, çocuk ve yetişkinlerin günlük mineral ihtiyacının tamamını karşılayabilmektedir. Sütün içerisinde bulunan yağ çok zengin bir enerji kaynağıdır ve esansiyel yağ asitleri ile A, D, E, K vitaminlerini de barındırması açısından önemlidir” dedi.

SÜT İÇMEYİ ÇOK SEVMİYOR MUSUNUZ? İŞTE ALTERNATİF LEZZET: ALTIN SÜT

Haberin Devamı


Altın süt olarak bilinen zerdeçallı süt karışımının bir bardağında bile binbir hastalığa şifa var. Hem yaşadığımız pandemi hem de havaların soğuğu nedeniyle altın süte olan ilgi de arttı. Altın süt, bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra lezzetiyle de gönüllere taht kuruyor. Merak edenler için işte altın sütün faydaları ve altın süt tarifi.

ALTIN SÜTÜ NASIL HAZIRLAYABİLİRSİNİZ?

Zerdeçallı süt olarak bilinen altın sütün ana vatanı Hindistan. Altın süt soğuk algınlığı, öksürük ve uykusuzluğu gidermek için kullanılıyor.

Ana maddesi zerdeçal olan bu karışımın süte verdiği altın sarısı renginden dolayı ismi altın süt olarak adlandırılmış. İçerisine zerdeçalın içerisindeki yararlı maddeleri ortaya çıkarması için karabiber, zeytinyağı, hindistan cevizi gibi sağlıklı yağlar da ilave ediliyor.

Altın sütü tatlandırmak için karanfil, bal, tarçın gibi malzemelerden destek alınıyor. Sonuç olarak ortaya çıkan altın süt bin bir derde deva oluyor.

Daha fazla bilgi için aşağıdaki haberimize tıklayabilirsiniz.