Egzersiz - Diyet Squat hareketleri nelerdir? En etkili squat egzersizleri...

Squat hareketleri nelerdir? En etkili squat egzersizleri...

Paylaş
Squat hareketleri nelerdir? En etkili squat egzersizleri...

Squat hareketleri, herhangi bir spor salonuna gidebilme olanağı bulunmayanların kendi başına yapabileceği egzersiz hareketleridir. Kelime anlamı çömelme olarak bilinen squat hareketleri, bacak kasları, karın kasları ve sırt kasları üzerinde olumlu etki yaratmaktadır. Squat hareketleri nelerdir? En etkili Squat egzersizleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.

Squat hareketleri, karın, kalça, bacak ve sırt kaslarını çalıştırmaktadır. Squat hareketleri sadece vücut hareketleri olarak yapılabildiği gibi ağırlık barı ve dumbell ile de yapılabilmektedir. Ancak mutlaka ısınma hareketlerinden sonra yani hazırlıklı yapılmalıdır.

Haberin Devamı

Squat Hareketleri Nelerdir?

Squat hareketleri, aletli ve aletsiz olarak yapılabilmektedir. Spor yapmak isteyenler için en doğru seçenektir. Squat hareketleri, ağırlık barı ve dumbell desteğiyle yapılabileceği gibi aletsiz olarak da yapılabilmektedir. Kelime anlamı çömelme hareketi olup, ön-arka bacak kasları, kaçla ve sırt kasları üzerinde etkilidir.

En Etkili Sguat Egzersizleri

Squat hareketleri, metabolizma güçlendirici, vücudu forma sokan ve kalça kaslarında etkili hareketlerdir. Herkes kolaylıkla evinde Squat hareketleri yapabilir. Duruş bozukluklarının düzelmesinde, kalça güçlendirici ve bacak kaslarında yüksek etkisi bulunmaktadır. Squat hareketleri, kendi başına yapılabilen nadir egzersiz türüdür.

Haberin Devamı

Vücudun forma girmesi, kilo verme, sindirim kolaylığı gibi faydaları bulunmaktadır. Squat hareketi olarak bilinen egzersiz türü spor salonuna gitmek istemeyenlere en kolay yoldur. Siz de bulunduğunuz yerde Squat hareketleri yaparak forma girebilirsiniz. En etkili Squat hareketleri;

Rebounda squat; güçlü bacak kasları kazanmaya destek olmaktadır. Kalçanızı yere indirin yükselmek yerine olduğunuz gibi 5 kez eğilip kalkın başa dönün! 3 set şeklinde 10 tekrar yapılması uygun görülmektedir.

Ballet squat; Bacak kasları baldırlar üzerinde de yüksek etki göstermektedir. Squat hareketi için ayaklarınızı omuzdan daha fazla açın, sırtınız düz şekilde dizler bükülü olarak ayak parmaklarının ucunda durulur. Yere çömelerek 1 saniye durduktan sonra kalkılır. Ballet squat hareketinin 3 set 15 tekrar yapılması uygun bulunmaktadır.

Sumo squat; hareketlerinde ayakuçları iki omuz genişliğinde açılır, kaldırılabilecek ağırlıkta dumbell kullanılarak yapılmaktadır. Bacak açıklığının daha geniş olması dolayısıyla kalça ve iç bacak kaslarında etkili olmaktadır. Yere paralel gelecek şekilde bacaklar açıldıktan sonra eğilin ve 1 saniye bekleyerek başa dönün. Sumo squat hareketleri esnasında öne eğilmeden omuzların kalça hizasında olması sağlanmalıdır. Hareket 3’er set şeklinde on iki tekrar yapılmalıdır.

Haberin Devamı