Egzersiz - Diyet Yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat!

Yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat!

Paylaş
Yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat!

Yeni yıla sadece sayılı günler kaldı. Yeni yıl akşamında genellikle çoğu kişi sevdikleriyle ve dostlarıyla bir araya gelir. Beraber yenilen akşam yemeğinin tadını çıkarırlar. Yılbaşı gecesinin heyecanı ile yeni yıl akşamında beslenmenize dikkat etmeniz zor olabilir. Birbirinden çeşitli ve lezzetli yemeklerin hepsini afiyetle yemek isteyebilirsiniz. Ancak uzmanlar yılbaşı akşamında yemek yeme konusunda aşırıya kaçmamanız gerektiğini söylüyor. Yılbaşı akşamında beslenmenizde dikkat etmeniz gerekenleri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Yılbaşı akşamında herkes arkadaşlarıyla ya da ailesiyle geniş sofralar etrafında bir araya gelir. Özellikle beslenme rutinine dikkat edenler yeni yıl akşamında kendi kurallarını uygulamakta zorlanır.

Haberin Devamı

Çünkü birbirinden lezzetli ve bol bol olan yemeklere karşı koyabilmek herkes için zor olur. Ancak yeni yıl akşamında da beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Arslan, yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, uyarıda bulundu

Beslenme ve Diyet Uzmanı Cansu Arslan, yılbaşı gecesi beslenmeye dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, kırmızı et yerine balık veya tavuk eti tüketilmesini önerdi.

"Yılbaşında gün içinde hafif beslenmeye özen gösterilmesi ve su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, “Kırmızı et yerine yine iyi hayvansal protein kaynakları olan mevsiminde olduğumuz hamsi, palamut gibi balıkları, hindi veya tavuk etini tercih edelim. Fırında, ızgara ya da haşlama şeklinde hazırlayalım. Yanında bol yeşillikli salatalara yer verelim. Kış mevsiminin sebzelerinden karnabahar, brokoli, kerevizi sofralarımızda zeytinyağlı ya da yoğurtlu salatalar olarak değerlendirelim”

Haberin Devamı

AŞIRI ŞEKERLİ İÇECEKLERE DİKKAT!

Yeni yıl akşamında içecek seçimi de en az tükettiğiniz besinler kadar büyük önem taşıyor. Aşırı şekerli ve asitli içecekler yeni yılın ilk gününe ödemli ve şişkin bir halde uyanmanıza sebep oluyor. Dyt. Arslan, aşırı şekerli ve asitli içecek grubundan uzak durulması gerektiğini belirterek sağlıklı içecekleri tüketmeniz gerektiğini vurguladı.

“Aşırı şekerli, asitli içecek grubundan uzak duralım. Sade maden suyu, ev yapımı vişne suyu, şalgam suyu, ayran tercihlerimiz arasında olabilir. Şerbetli tatlılar yerine yine mevsimin avantajlarından ayva ya da kabak tatlısı tercih edilebilir. Tatlılara eklediğimiz kaymak, tahin gibi yağ kaynaklarının miktarının fazla olmamasına da dikkat edelim”


"ÇOK ÇİĞNEMEK YEDİĞİMİZ BESİN MİKTARINI AZALTIR"

Yavaş yemenin ve çok çiğnemenin yenilen besin miktarını azalttığını vurgulayan Arslan, “Yavaş yemek, çok çiğnemek yediğimiz besin miktarını azaltır unutmayalım. Tüm bu önerilerimize rağmen yılbaşı akşamı fazla tükettiğinizi düşünürseniz ertesi gün en az 2.5 litre su içelim, rezene, kekik çayı gibi rahatlatıcı bitki çaylarından tüketelim, sebze ağırlıklı hafif bir beslenme tercih edelim. Yürüyüş yapalım ve tüm bu ilkeleri yeni yılın ilk 2-3 günü mutlaka uygulayıp, devamında da sürdürmek adına adım atalım. Herkese başta sağlıklı olduğumuz, huzurlu, başarılı, mutlu, güzel bir yıl diliyorum” dedi.

Haberin Devamı