Yaşam Enerjide çevreci adım

Enerjide çevreci adım

Paylaş
Enerjide çevreci adım

Manisa'da bulunan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’nde aynı anda jeotermal ile güneşten enerji üretecek olan ve Türkiye’de bu alanın öncü örneklerinden olan birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisi devreye alındı.

 

Birleşik yenilenebilir elektrik üretim tesisi ile sektörün önünü açan bir rol üstlendiklerini belirten Zorlu Enerji Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdür Ali Kındap, “Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisimizi devreye alarak, sisteme elektrik vermeye başladık. Böylelikle hâlihazırda 45 MWe güce sahip olan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’mizin Kurulu gücünde, Güneş Enerjisi Santrali’nin de devreye alınmasıyla 3,75 MWp’lik bir artış sağlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Yenilenebilir enerji üretim şekillerini bir araya getirerek oluşturulan Birleşik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi aracılığıyla ülke ekonomisine 4,5 milyon TL’lik katkı sağlanacağını ifade eden Ali Kındap, “Hâlihazırda 45 MWe güce sahip olan Alaşehir Jeotermal Enerji Santrali’mizin Kurulu gücünde, Güneş Enerjisi Santrali’nin de devreye alınmasıyla yılda yaklaşık olarak 6 milyon kWh enerji üretimi sağlayacağız. Bu sayede yılda 3.600 ton karbondioksit (CO2) salımının da önüne geçilecek. Bu miktar da yaklaşık 9 bin ağacın bir yılda yapmış olduğu karbondioksit azaltımına ve 570 kişinin ürettiği karbondioksit salımına eşdeğerdir" diye konuştu.