Yaşam Haremlik selamlık havuzlar çoğalıyor

Haremlik selamlık havuzlar çoğalıyor

Paylaş
Haremlik selamlık havuzlar çoğalıyor

Türkiye’nin köklü üniversiteleri dahil birçok üniversitenin spor alanlarında haremlik selamlık uygulaması hızla yayılıyor

Milliyet'ten Mine Özdemir'in haberine göre; İlk olarak Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) 2014’te kapalı yüzme havuzunda erkek yaz okulu öğretmenleri nedeniyle kadın öğrencilerin girişine belirli gün ve saatlerde yasak getirilmesiyle bu uygulamaya başlanılmıştı. Sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından uygulamaya son veren üniversite, daha sonra yarı olimpik kapalı yüzme havuzunu salı, perşembe ve cumartesi günleri kadınların, çarşamba, cuma ve pazar günleri erkeklerin kullanımına tekrar sundu.

Yüzme havuzunda salı ve pazar günleri öğleden sonra karma hizmet veriliyor. YTÜ, 23 Mart 2017’de yarı olimpik kapalı yüzme havuzu binasının alt katında kadın personel için fitness salonunu da kullanıma açtı.

İTÜ’DE DE UYGULANIYOR


İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) Olimpik Yüzme Havuzu’nda kadın ve erkek seanslarına geçildi. Havuz kadın üyeler için perşembe günleri 13.30-15.30 ve pazar günleri 18.00-20.45 saatleri arasında hizmet veriyor. Dışarıdan da üniversitede görev alan iki kişiden referans gösterildiği takdirde üye olunabilen havuzdaki bu uygulamaya İTÜ’lü öğrenciler tepki gösteriyor.

Dumlupınar Üniversitesi’nin havuzuna da kadın ve erkek öğrenciler ayrı giriş yapıyorlar. Üniversitede sadece çarşamba günü karma hizmet veriliyor. Havuz, fitness salonlarında haremlik selamlık uygulamasına geçen Gümüşhane Üniversitesi’nde ise karma hizmet yok.

Spor salonlarında haremlik selamlık uygulayan diğer üniversitelerden bazıları şöyle: Erciyes Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi.

Haberin Devamı