Yaşam Haydarpaşa Tren Garı'nda düzenlenen 'Kitap Günleri' başladı

Haydarpaşa Tren Garı'nda düzenlenen 'Kitap Günleri' başladı

Paylaş
Haydarpaşa Tren Garı'nda düzenlenen 'Kitap Günleri' başladı

Kadıköy Belediyesi'nin Haydarpaşa Gar istasyonu peronlarında düzenlediği Kitap Günleri başladı

Belediyesi’nin Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile birlikte düzenlediği 8. Kitap Günleri’nin açılış töreni Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, onur konuğu Selim İleri, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, Prof Dr. İlber Ortaylı, yayıncı, yazar ve kitap severlerin katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

"HAYDARPAŞA’YI YAŞATACAĞIZ"

Tarihi ve kültürel bir miras olan Haydarpaşa Garı ile edebiyatı buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirten Kadıköy belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, "Haydarpaşa’yı daha iyi anlatabilmek için burada yapmayı tercih ettik. Buraya gelen kitapseverlerle Haydarpaşa tarihini tekrar yaşayacağız. Kitap günlerinin geleceğe açılan bir kapı olarak o trenlerin buradan tekrar hareket etmesini Haydarpaşa Garını tekrar canlandıracağı düşüncesindeyim." dedi.

Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeynioğlu, "Haydarpaşa gardır, gar kalacaktır. Buradan biz trenlere binip yolculuk edeceğiz. 8. Kitap Günleri onur konuğunun Selim İleri olmasının çok önemli ve değerli olduğunu söyleyen Zeynioğlu Selim İleri Kadıköy’ün yetiştirdiği ender yazarlardan biridir" dedi.

Haberin Devamı

"TÜM İSTEĞİM İNSANLARI BARIŞTA GÖRMEK"

Onur konuğu Selim İleri, "Burada sizlerle birlikte olmak beni yıllar öncesine çok eskilere götürüyor. Artık yolun sonundayım. Önümde tasarılar, hayaller yok. Buna gülümsediğim de oluyor. Bütün istediğim yeryüzünün insanlarını uçsuz bucaksız barışta görmek. Kitaplar bütün hayatımın anlamı oldular. Kitaplara şimdi gözyaşlarıyla teşekkür ediyorum ." dedi.

TRENDE KİTAP KEYFİ

İmza günlerinin bir kısmının da tren vagonlarında gerçekleştiği Kitap Günleri’nde isteyen herkes vagonlara oturup kitap okuyabilecek.

Kadıköy Belediyesi, Haydarpaşa Garı’na okurların kolay ulaşabilmesi için 3 noktadan ring seferleri düzenleyecek. Bostancı, Haldun Taner Sahnesi ve Uzunçayır Metrobüs İstasyonu’nda her saat başı kalkacak araçlar okurlara Haydarpaşa’ya taşıyacak.

DHA-İstanbul / Kadıköy - ERDİNÇ YILDIRIM