Hayvanlar - Çevre Çıplak kör fareler yavru çalıp köleleştiriyormuş!
Paylaş
Çıplak kör fareler yavru çalıp köleleştiriyormuş!

Kansere ve acıya dirençli olan, oksijensiz ortamda hayatta kalabilen çıplak kör fareler, bilim dünyasını her geçen gün daha da şaşırtmaya devam ediyor. Çıplak kör farelerin ürkütücü denilebilecek bir özelliği ortaya çıktı. Bu canlılar, birbirlerinin yavrularını kaçırıp onları köleleştiriyor.

Boyları sadece 10 cm. olan çıplak kör fareler, işbirliği içinde çalışan devasa koloniler kuruyor. Öyle ki bu kolonilerdeki hayvan sayısı 300’e ulaşabiliyor. Yeni araştırma ise bu farelerin başka kolonilerin topraklarını fethetmek için savaşa girdiğini ortaya koyuyor. Journal of Zoology'de yayımlanan araştırmaya göre, çıplak kör fareler, bölgelerini genişletmek için civardaki kolonileri istila ediyor ve bazen de esir aldıkları yavruları köleleştiriyor.

Haberin Devamı

Tesadüfen keşfedildi

Biyolog Chris Faulkes, istiladan sonra farklı kolonilerden işçilerin bir araya gelmediğini, istilacı koloniye yalnızca yavruların katıldığını söyledi. Araştırmacılar bu durumu Kenya'nın Meru Ulusal Parkı'ndaki fareleri izlerken tesadüfen keşfetti.

Aynı durum karınca kolonilerinde de yaşanıyor. Diğer koloninin yumurtalarını çalan karıncalar da onları kendi kolonilerinde işçi olarak çalıştırıyorlar.