Hayvanlar - Çevre Keçiler de köpekler gibi evcil hayvan olabilir
Paylaş
Keçiler de köpekler gibi evcil hayvan olabilir

Kanepede televizyon izlediğin zaman yanına bir keçinin gelmesini ve ona sarılıp izlemeye devam ettiğini düşün. Ya da sabah kahvaltısı için seni uyandırmaya çalışan bir keçi. Evet bu davranışlar bir köpeğinkine benziyor. Ancak yapılan araştırmalar, bir keçinin de en az bir köpek kadar iyi bir evcil hayvan olabileceğini gösteriyor.

Muhtemelen yakın zamanda böyle bir girişimde bulunmayı düşünmüyordun ama evinde hiç keçi beslemeyi düşündün mü? Ya da sabah yürüyüşünü bir keçiyle birlikte yaptığını? Kulağa tuhaf gelebilir ancak araştırmalar keçilerin de köpekler kadar iyi birer evcil hayvan olabileceğini gösteriyor. Londra'daki Queen Mary Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, keçilerin tıpkı diğer evcil hayvanlar gibi insanlarla iletişim kurabildiğini ve hatta köpekler kadar sevgi dolu ve akıllı olduklarını belirtti. Araştırma ayrıca keçilerin görünenden daha akıllı olduğunu ve evcil hayvanlara benzer şekilde davrandığını gösteriyor. Örneğin, bir keçi bir verilen görevi tamamlamak için çabalarken bir insanın gözlerine bakabilir. Tıpkı köpekler gibi.

Haberin Devamı

Queen Mary Üniversite'ndeki araştırma ekibinden yapılan açıklamada, 'Daha önceki araştırmalarımızdan, keçilerin düşünülenin aksine daha akıllı olduğunu biliyoruz, ancak bu sonuçlar, evcil hayvan veya iş hayvanı olarak evcilleştirilmemiş olsalar bile insanlarla nasıl iletişim kurabileceklerini ve etkileşime girebileceklerini gösteriyor.Bazı bölgelerde keçilerin köpekler kadar zeki olduklarını biliyoruz, ancak köpek davranışları üzerinde çok daha fazla iş yapıldı ve gerçekten sadece keçiler bunu başarabiliyor' denildi.

posta.com.tr