Hayvanlar - Çevre "Yenilenebilir" üretim
Paylaş
"Yenilenebilir" üretim

Yapıştırıcı, çamaşır, ev bakım ve güzellik ürünleri alanında faliyet gösteren Henkel, üretimden kaynaklanan karbondioksit ayak izini yarı yarıya azalttı.

Sürdürülebilirlik stratejisini iş faaliyetlerinde daha güçlü bir şekilde devam ettirermeyi amaçlayan Henkel, faaliyetlerinden kaynaklanan karbondioksit salınımını azalttı ve ham maddelerin sürdürülebilir kullanımı ve sürdürülebilir finansın da aralarında bulunduğu birçok alanda ilerleme sağladı.

Haberin Devamı

Yapıştırıcı, çamaşır, ev bakım ve güzellik ürünleri alanında faliyet gösteren Henkel, 2021’in sonuna kadar üretimden kaynaklanan karbondioksit ayak izini yarı yarıya azalttı. 21 ülkede elektiğini yenilenebilir hale dönüştüren şirket, 2030 yılına kadar bu oranı yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Henkel ayrıca 2025 yılına kadar ambalajların da yüzde 100 geri dönüştürilebilir hale getirilmesini planlıyor. Bu hedef, 2021 sonu itibariyle yüzde 86 oranında gerçekleşti. Şirket, 2025 yılına kadar tüm yönetim servislerinde cinsiyet eşitliğini de sağlayacak.