Yaşam İstanbul yılbaşına hazır. Peki nerede ne var?

İstanbul yılbaşına hazır. Peki nerede ne var?

Paylaş
İstanbul yılbaşına hazır. Peki nerede ne var?

Yılbaşı için çeşitli noktaları süslenen ve ışıklandırılan İstanbul, yeni yıla 'merhaba' demeye hazırlanıyor. İşte İstanbul için yeniyıl kutlamaları rehberi

Sevgi, barış, hoşgörü ve mutluluk temalarından yola çıkılarak "2014 Sevgi ve Hoşgörü Semti" konseptiyle süslenen Nişantaşı, Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelecek misafirlerini ağırlayacak.

Kutlamaların yapılacağı Abdi İpekçi Caddesi boyunca yaklaşık 600 metre uzunluğunda "Sevgi Tüneli" kuruldu, kutlamanın yapılacağı alana da "İstanbul" temalı 15 metre yüksekliğinde yılbaşı ağacı yerleştirildi.

Teşvikiye, Rumeli, Valikonağı, Halaskargazi ve Kurtuluş caddelerini de kapsayan süslemeler, geniş bir alana yayıldı.

Alanında öncü ve sosyal yaşamda kuvvetli isimlerin tasarladığı yılbaşı ağaçları, Nişantaşı’nın önemli noktalarına konuldu. Özel tasarım ağaçlara sponsor olan firmalardan elde edilen gelir, TEMA Vakfı’na bağışlandı.

Nişantaşı, 27 Aralık Cuma akşamından itibaren İstanbulluları ağırlamaya başlayacak.

Abdi İpekçi Caddesi’nde kurulacak sahnede, gece boyunca DJ performansları ve çeşitli şovlar sahnelenecek.

BAĞDAT CADDESİ'NDE ŞOV VE MÜZİK



Yılbaşına hazırlanan Bağdat Caddesi’nde direklere tak uygulaması yapıldı, 15 ayrı noktaya yılbaşı temalı dev süs heykelleri konuldu.

İstanbullular, Bağdat Caddesi’nde hareketli şovlar ve müzik dinletileriyle yeni yıla "merhaba" diyecek.

Kutlamalar kapsamında, 28-31 Aralık tarihlerinde Erenköy, Suadiye, Şaşkınbakkal’da klasik müzik dinletileri ve bando performansları yapılacak.

Kadıköy’de ayrıca Kızıltoprak ve Altıyol Meydanı da süslenip yılbaşına hazırlandı. Bu noktalarda da yılbaşı gecesinde canlı müzik dinletileri yapılacak.

İSTİKLAL CADDESİ IŞIKLANDIRILDI



Bu yıl herhangi bir kutlama programının yapılmadığı Taksim Meydanı da yılbaşı için ışıklandırıldı. İstiklal Caddesi’nde de Taksim-Tünel arasındaki bölüm, çeşitli renk ve güçlerde ampullerle süslendi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu ve İstiklal Caddesi’nin sadece İstanbullular için önemli bir merkez olmadığını, bir dünya merkezi ve kültürlerin buluşma noktası olduğunu anlattı.

Beyoğlu Belediyesi olarak İstiklal Caddesi’nde süslemeler yaptıklarını söyleyen Demircan, "Onları biraz daha destekleyeceğiz. Beyoğlu, hem kültür mekanı hem de turizm ve aynı zamanda insanların eğlenmek için geldikleri de bir mekandır. Beyoğlu’nda müesseselerin kendi süslemeleri ve kendi güzellikleriyle ön plana çıkmalarını da destekliyoruz. Böylelikle Beyoğlu kümülatif olarak yılbaşına hazırlanmış oluyor" dedi.

Demircan, Beyoğlu’nun her zaman kalabalık olduğunu ifade ederek, "Beyoğlu sadece yılbaşı değil, her akşam aslında aynı kalabalığın olduğu bir mekan. Yılbaşında İstiklal Caddesi’nde ayrıca bir etkinlik yapmıyoruz. Yapmama nedenimiz şu; müzikli mekanlar var. Bu mekanlar zaten kendi müşterilerini tutmak istiyorlar. Onlarla yarışmak ve alternatif içine girmektense, onları desteklemek ve ön planda tutmak daha makul geliyor" şeklinde konuştu.

AA

3

Haberin Devamı