Yaşam İşte Türk halkının 2016'da Google'da en çok aradığı kelimeler

İşte Türk halkının 2016'da Google'da en çok aradığı kelimeler

Paylaş
İşte Türk halkının 2016'da Google'da en çok aradığı kelimeler

Google’ın 2016 arama trendlerine göre, kişilerde Aleyna Tilki, dizilerde Kiralık Aşk, yemek tariflerinde "Trileçe" Türkiye'den en çok aranan kelimeler oldu. Türk halkı "Tanka nasıl çıkılır?" sorusunu da arattı.

Google, Türkiye ve dünyada en çok aranan kelimelerin ve en son trendlerin yer aldığı 2016 arama trendleri listesini açıkladı.

ÖLENLERİ ÇOK ARADIK


Farklı kategorilerden oluşan trend listelerinde kişilerde Aleyna Tilki, Oya Aydoğan, Mustafa Koç ilk 3 sırada yer alırken, diğer isimler sırasıyla Tarık Akan, Emre Mor, Muhammed Ali, Koray Avcı, Neslihan Atagül, Barış Arduç ve Kemal Doğulu oldu.



ALTIN VE DOLARI MERAK ETTİK


Genel aramalarda ise en çok aranan kelimeler EBA-Eğitim Bilişim Ağı, Pokemon GO, darbe, altın fiyatları, olimpiyatlar, Avrupa Şampiyonası, Kısmetse Olur, takdir/teşekkür hesaplama, Dolar kuru, KPSS başvurusu şeklinde sıralandı.

AĞZIMIZ TATLANSIN


Yemek tarifleri kategorisinde liste, Trileçe, Mücver, İstiridye mantarı, Magnolia, Lazanya, Milkshake, Chia tohumu tatlı, farklı kahvaltı, mozaik pasta ve biber dolmasından oluştu.


HAYATIMIZ DİZİLER


Diziler kategorisinde ise listede sırasıyla Kiralık Aşk, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aşk Laftan Anlamaz, No: 309, Kara Sevda, Tatlı İntikam, İçerde, Hayat Şarkısı, Cesur ve Güzel ve Kırgın Çiçekler yer aldı.




TANKA ÇIKMAYI GOOGLE'DAN ÖĞRENMEK

Google’da 2016’da Türkiye’de "Nedir?" sorusuyla aranan ilk beş ifade "Artık yıl", "Güneş tutulması", "Dünya Kadınlar Günü", "OHAL" ve "Saat farkı"; "Nasıl yapılır?" ise "Slime", "KPSS başvurusu", "Tanka nasıl çıkılır?", "Orkide bakımı", "Cirit nasıl oynanır?" ve "Migren tedavisi" konularında soruldu.

Haberin Devamı