Japon bilim insanları erimeyen dondurma üretti
Yaz aylarının hafif ve lezzetli tatlısı dondurma hızlıca eriyerek lezzetini kaybettiği için anında tüketilmek zorunda. Ancak bir grup Japon bilim insanı erimeyen dondurma üreterek bu kuralı bozdu
19 Ağustos 2017 , Cumartesi 15:25
2011 yılında Japonya’yı vuran tsunami sonrası bölgedeki nükleer santralde sızıntı gerçekleşmiş ve civardaki tarlalarda yetişen böğürtlenlerin şeklinde değişiklik yaşanmıştı.
Şeklinin bozukluğundan dolayı alıcı bulamayan böğürtlenleri krema yapımında kullanmak isteyen bir aşçı böğürtlenlerin kremayı aşırı bir biçimde katılaştırdığını gördü.
POLYPHENOL ADLI MADDE SEBEP OLMUŞ
Bu şikayeti haber alan Kanazawa Üniversitesinden bir grup araştırmacı kremanın katılaşmasına polyphenol adlı bir maddenin sebep olduğunu tespit etti.
AYNI MADDE DONDURMADA KULLANILDI VE DONDURMA ERİMEDİ
Böğürtlende bulunan maddenin su ve yağı bir arada tuttuğunu tespit eden araştırmacılar aynı maddeyi dondurmada da kullandı. Kullanım sonrası dondurmanın uzun süre oda sıcaklığına sahip ortamda bırakılmasına rağmen erimediği görüldü. Sadece Japonya'da satışa sunulan erimeyen dondurma tüm dünyaya açılmayı bekliyor.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Taş Kağıt Makas’ta kartlar yeniden dağıtıldı
- Gonca Vuslateri’nden doğum sonrası duygusal paylaşım
- Eda Ece’den doğum sonrası ilk yorum: Annelik ne büyük bir şeymiş anladım
- Yüz gerdirme operasyonuyla çok konuşulan Cenk Eren tekrar ameliyat oldu
- Sürpriz karar! Mehmet Ali Erbil'in 40 yaş küçük sevgilisi Gülseren Ceylan, 'Mehmet Ali'ye sorabilirsiniz' diyerek duyurdu