Japonlar saydam balık üretti
Japon bilim adamları, bilimsel deneylerde kesilip biçilmesini engellemek amacıyla saydam Japon balığı üretti
Japonya’nın Mie Üniversitesi’nden Biyoloji Profesörü Yutaka Tamara, balığın kalbinin, beyninin ve diğer organlarının dışarıdan görülebildiğini, pulları ve derisinin renksiz olduğunu belirtti.
Aynı amaçla 2007’de iç organları dışarıdan görülebilen saydam kurbağa üreten"Hiroşima Üniversitesi’den Profesör Masayuki Sumida ve ekibi ise bu kurbağaları toplu olarak üretim sürecine başladıklarını söyledi.
Laboratuvarların ve bazı okulların saydam kurbağaları kısa süre içinde yaklaşık 75 avroya satın alabileceğini belirten Sumida, kurbağaların yurt dışına da satılacağını ifade etti.
Şeffaf kurbağayı, normalde toprak rengi olan esmer Japon kurbağasının çok ender görülen akşın türünün üzerindeki genetik değişikliklerle üreten bilim adamları, denek kurbağayı incelemek üzere kesip biçmeye gerek kalmadan yaşamı boyunca organlarını gözlemleme olanağı sağlayan bu teknik sayesinde araştırmacıların aynı zamanda toksinlerin kemikleri, karaciğeri ve diğer organları nasıl etkilediğini kolayca inceleyebileceklerini belirtmişti.
- Nihal Candan ilk kez dışarı çıktı! Cezaevinde yaşadıklarını Kanal D Haber'e anlattı
- Nihal Yalçın'dan Sertab Erener'e destek! 'Herkes kendi burnuna baksın'
- Gerard Pique'nin ihanetine uğrayan Shakira'dan çarpıcı sözler! 'Ben o kadar şanslı değildim'
- Serenay Sarıkaya'nın eski sevgilisi Cem Yılmaz ve yeni sevgilisi Mert Demir aynı karede!
- Yaptığı diyetle 20 kilo veren Bergüzar Korel'den şimdi de 'Bahar detoksu'! Zayıflığının sırrı yumurtanın içine koyduklarında saklı