Yaşam Kadın seksapelinin sırları...

Kadın seksapelinin sırları...

Paylaş
Kadın seksapelinin sırları...

Dünyanın en çekici kadınları bebeksi yüzü olanlar!

MİRA ŞENİZ ERTEN

Haberin Devamı

HABER

Bazı kriterler değişse de son altmış sene içinde, çekicilik üzerine yapılan hemen her araştırma şairler, ressamlar ve yazarların son altı bin yılda yazdıklarıyla aynı sonuca ulaşıyor: Bir kadının görünümü, vücudu ve bunlarla yapabilecekleri bir erkek için, zekası ve bilgisiyle yapabileceklerinden çok daha önemli!

21. yüzyıl erkeğinin bir kadında ilk gördüğünde aradığı şeyler, hala büyükbabasınınkiyle aynı! Peki bunun nedeni ve bu değişmezliğin arkasında yatan ne? İşte yapılan araştırmalar ve kadınları erkeklerin gözünde nelerin nasıl seksi yaptığı...

Görünen o ki çekici insan yüzlerine doğru çekilişimiz, kültürel orijinlerimizden çok psikolojimize bağlı. Bir dişide en çok küçük çeneli, çıkık elmacık kemikli, dolgun dudaklı ve iri gözlü, ama küçük yüzleri istiyoruz. Hepsinin ötesinde ise büyük bir gülümseme ve kırılgan bir hava var...

Haberin Devamı

Dahası, tüm ırklar, üremek için sağlıklı olduğu izlenimini bırakan yüzleri tercih ediyor! Ve evrensel olarak bir kadının ‘güzel’ diye tanımlanabilmesi için formül çok açık: Çocuksu bir yüz! Şimdi gelin bu formülün bileşenlerine tek tek bakalım:

1- Hassas bir ağız

Kadınlar, dudakları ağzın içinde değil de dışında olan tek memeli. Zoologlar, dudakların kadının genital organlarının aynası olacak şekilde sonradan geliştiğine inanıyorlar. Çünkü vücudun bu her iki parçası da aynı büyüklük ve kalınlıkta. Seksüel bir anda, her ikisi de genişleyip kanla doluyor. Bu ‘genital yankı’ denen olay erkeğe verilen ilk sinyallerden! Parlak kırmızı ruj, bir kadının kullanabileceği en güçlü seks işaretlerinden.

2- Küçük burun

Küçük bir burun, çocuksuluğu çağrıştırırken erkekte koruma içgüdülerini uyandırıyor. Çizgifilm yaratıcıları, kahramanlarını bu yüzden hep kocaman gözlü ve küçük burunlu çiziyorlar. Bambie, Barbie ve Minnie Mouse... Hepsinin burnu küçük! Plastik cerrahlar; çocuksu görünümü verebilmek için, burnu genelde yüze 35-40 derece açı yapacak şekilde değiştiriyorlar.

3- Çekici gözler

Hemen her ülkede, büyük gözler çekici kabul ediliyor. Neden makyajı gözleri büyütecek şekilde yapıyormuşuz biliyor musunuz? Çünkü böylece hem daha çocuksu bakışlar yakalıyor hem de erkeklerin koruyucu içgüdülerini uyandırıyormuşuz.

Haberin Devamı

4- Uzun saç

Sarışın kadınların, esmer kadınlara göre östrojen hormonları daha yüksek. Bu ise, soyunu sürdürmek isteyen erkeğin gözünde sarışınların daha verimli olarak kodlanmasına sebep oluyormuş. İngiltere’de yapılan bir araştırmada, erkeklerin yüzde 74’ü uzun saçlı kadınları tercih ettiğini söylemiş. Çünkü uzun saç, daha hayat dolu bir kadını çağrıştırırken; kısa saç, ciddi bir yaklaşım imajı veriyor.

UZUN BACAK NEDEN SEKSİDİR?

Hazır olun! Şimdi seksapel denen matriksin kırmızı ve mavi haplarını sebep ve sırasıyla anlatıyoruz:

1- Atletik vücut

Seksapel listesinin başındaki özellik, atletik bir vücut. Çok karışık değil aslında, antropolojik olarak güçlü, fit bir vücut erkeğe sağlıklı çocuklar taşıyabilecek ve gerekirse onları tehlikeden koruyacak bir dişi imajı veriyor. Birçok erkek, dolgun vücutlu bir kadını, zayıf bir kadına tercih etmesinin esas sebebinin, vücuttaki yağın daha sağlıklı çocuklara işaret ettiği olduğunu bilmiyordur.

Haberin Devamı

2- Büyük göğüsler

Meğer insanoğlunun dört ayak üzerinde yürüdüğü zamanlarda kadınların göğüsleri bugünkü kadar önemli değilmiş! Dört ayak üzerindeyken, erkek cinsi dişisini arka görüntüsüyle seçiyormuş. İki ayak üzerine geçtikten sonra, karşıdan gelen erkeğin ilgisini çekmek için göğüsler büyüyor, büyüyor...

3- Uzun bacaklar

Hiç düşündünüz mü uzun bacaklar neden daha seksidir? Çok basit: Bir kadının bacakları uzadıkça bu iki bacağın birleştiği kısım göze daha çok görünür oluyor. Eğer bir kadının cinsel organı kollarının altında olsaydı, inanın kimse bacaklarına ikinci bir bakış bile atmayacaktı! Bir kız çocuğunda, bacak boyu bebekken kısayken, ergenlik çağında kandaki hormonlar sebebiyle kemikler uzamaya başlıyor. Bu ise, erkeklere, artık onun çocuk taşıyabilecek kıvama geldiği mesajını veriyor. Bir araştırma sonucu daha: Kadınlar yumurtlama döneminde daha yüksek topuklu ayakkabılar ve daha çarpıcı elbiseler giyiyor!

Haberin Devamı

4- Yuvarlak kalça

19. yüzyılda, kadınlar karınlarını düzleştirirken kalçalarını destekleyen korseler giyerlerdi. Bir kadının en sağlıklı olduğu ve çocuk taşımada en verimli olduğu dönem belinin kalçasına oranının yüzde 70 olduğu dönem. Tarih boyunca bu bir erkeğin en etkilendiği oran olmuş.

5- Düz karın

Düz karının seksi olma sebebi çok basit; çünkü düz karın ‘Ben doğurmaya müsaitim, hamile değilim!’ mesajını veriyor! Gelelim göbek dansına Göbek dansı, bugünlerde çok moda olsa da, aslında bu hareketler; haremdeki kadınlar tarafından ve seks sırasında erkeğin üzerinde oturup bunları yaparak orgazma ulaşmak için kullanılıyormuş.

6- Düzgün ve kavisli bir sırt

Kıvrımlar, bir kadının dişiliğini vurguluyor. Nitekim araştırmalar dünya üzerindeki bütün erkeklerin kıvrımlı kadınları sevdiğini gösteriyor. Hangi kadına gidip seksi bir poz vermesini söyleseniz, ilk yapacağı şey dik durup, sırtını ve kalçasını geriye vermek olacaktır. Tıpkı bir balığın doğuştan yüzmeyi bilmesi gibi.

7- Uzun bir boyun

Zulular, Masailer gibi birçok Güney ve Doğu Afrika kabilesinde, genç kızlar boyunlarını uzatmak için halkalar takıyorlar. Bu şekilde uzayan boyunlar, bu kültürlerde güzelliğin bir işareti. Hatta boyun o kadar uzatılıyor ki bir gün o halkalar çıkarılırsa kemikler taşımaya yetmeyip boyun kırılabiliyor. Bütün bu çabalar ise, uzun ve ince bir boyunun, kısa ve güçlü bir erkek boynundan farklı olmasından. Çünkü erkek bu farka ‘cinsiyet farkı’ olarak çekiliyor.

(30.09.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır)