Yaşam Kahvenin en iyi 10 adresi

Kahvenin en iyi 10 adresi

Paylaş
Kahvenin en iyi 10 adresi

Kahve uzmanları, danışmanları yemek yazarları, gazeteciler, sanatçılar ve tasarımcılardan oluşan büyük jüri seçti

Mandabatmaz

Haberin Devamı

Farkı köpüğünde

İstiklal Caddesi’nde Olivia Geçidi’nde küçük bir sokak kahvecisi. İsmi köpüğünden geliyor. Kahvesi öyle köpüklü ki; üzerine manda çıksa batmazmış! Beyoğlu’nda kahve molası verilmesi gereken bir yer. Fiyatı da lezzeti kadar mükemmel: 3.5 lira.

Lucca

Kahveler şampiyondan

Bebek’teki Lucca’da kahveleri hazırlayan, kahve yarışması Türkiye şampiyonluğu bulunan Seçkin Sinanoğlu. Kahve fiyatları 5-10 lira arasında. Lucca’nın satın alabileceğiniz özel ‘House Blend’ kahvesi de var. Telefon: 0212 257 12 55

Starbucks

15 farklı kahve

Ünlü hazır kahve zinciri Starbucks’ta espresso bazlı içeceklerin sıcak ve soğuk çeşidi, buzlu kahveler, coffee press sunumlu 15 farklı çekirdek kahve var. Fiyatları ise 4.5- 8.5 lira arasında. Boğaz kenarında kahve keyfi sunan Bebek’teki Starbucks her zaman dolu.

Haberin Devamı

KronotRop

Dünyanın kahvesi

Galatasaray Lisesi’nin yanındaki yokuştaki KronotRop’ta dünyanın en özel kahve bölgelerinden gelen kahveler var. Fiyatları 4-6.5 lira arasında. Kendi kupasıyla gelenlere ve ikinciyi alanlara yüzde 15 indirim var. (Telefon: 0212 249 92 71)

The House Cafe

Kahve ve sohbet

Teşvikiye, Tünel, Ortaköy, Alkent ve Caddebostan’da şubeleri var. Americano, espresso, macchiato gibi sıcak kahvelerin yanısıra buzlu kahve seçenekleri de çok. Fiyatları 6.5- 9.5 TL arasında. Kahve sohbetleri için ideal bir yer. (Ortaköy The House Cafe Tel: 0212 259 23 77)

Kahve Dünyası

50’den fazla çeşit

Kahve Dünyası’nda geleneksel Türk kahvesinden espresso bazlı gurme kahve çeşitlerine, aromalı filtre kahvelerden soğuk kahvelere, paketli kahve ürünlerinden yöresel kahvelere uzanan 50’den fazla kahve çeşidi bulunuyor. (Akaretler şubesi tel: 0212 327 42 34)

Brew Coffeeworks

Oteldeki lezzet

Eminönü’nde Legacy Ottoman Hotel’in içindeki Brew Coffeeworks kahveleri ile ünlü. Otel konseptinin tamamen dışında tasarlanmış keyifli bir atmosferde lezzetli kahvenin tadına doyulmuyor. Kahve fiyatları 5-7 lira arasında değişiyor. Dondurmalı kahve de var; fiyatı 8 lira. (Tel: 0212 512 19 86)

Cafemiz

Meşe gölgesinde

Ankara’da Arjantin Caddesi’nde bulunan yarım asırlık bir bina. Bahçesinde yine yarım asırlık meşe ağacı. İç bölümü de bahçesi de çok keyifli. Kahveler lezzetli. Sıcak ve soğuk kahve çeşitleri var. Americano 7.5, frappe 8.5 lira. (Telefon: 0312 467 79 21)

Haberin Devamı

Kahveci Ömer Usta

Fincanda pişiyor

Eski bir diplomat olan Ömer Usta, Üsküp’te özel yapım fincanda pişen kahve ile tanışmış. Emekli olunca müşterilerine İzmir-Kemeraltı’nda Kızlarağası Hanı’nın arkasındaki tarihi mekanda kahve yapmaya başlamış. Sabah 9’dan akşam 9’a kadar açık. Kahvenin fiyatı 3 lira. (Telefon: 0232 425 47 06)

Sülüklü Han

Tarihi han farkı

Diyarbakır’daki hanların kahveleri meşhur. Suriçi’ndeki Sülüklü Han da bunlardan biri. Menengiç kahvesi, özel yapım porselen fincanlarda közde pişiriliyor. Klasik Türk kahvesinden vazgeçmeyenler de en lezzetlisini burada bulabilir.

(14.10.2012 tarihli Posta Karnaval'dan alınmıştır.)