Yaşam Karda buzda düşmeye çare: 'Takmatik'

Karda buzda düşmeye çare: 'Takmatik'

Paylaş
Karda buzda düşmeye çare: 'Takmatik'

Kastamonu'da ayakkabıcılık İhsan Çakal'ın buzda düşüp yaralanınca kaymaya çare olarak ürettiği "Takmatik" isimli ayakkabı zinciri, kar yağışı ve buzlanmanın artmasıyla ilgi görmeye başladı

Soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle köy yollarının büyük kısmının kapalı olduğu Kastamonu’da, vatandaşlar karda ve buzda kaymamak için ayakkabılarına "Takmatik" isimli ayakkabı zinciri takıyorlar.

Haberin Devamı

"Takmatik" ile her türlü karlı ve buzlu yolda rahatça yürünebilirken olası yaralanma ve sakatlanmaların da önüne geçiliyor.

İLK ÜRÜNÜ AYAĞINDA DENEDİ

"Takmatik" üretimi yapan İhsan Çakal (69), Kastamonu 1. noterinden emekli olduktan sonra, 20 yıldır Kastamonu Belediye Caddesi Sarraflar Çarşısı’nda ayakkabıcılık yaptığını söyledi.

Çakal, 5 yıl önce ayağının kayması sonucu düşüp yaralandı. "Bunun için ne yapayım" diye düşündükten sonra "Takmatik" ismini verdiği zinciri yapmaya karar verdi.

Takmatik'in yaratıcısı İhsan Çakal

İlk ürünü ayağında kullandığını daha sonra ev halkına da ürettiğini dile getiren Çakal, üretimi artırdıktan sonra "Takmatik"i iş yerinde satmaya başladığını ifade etti.

AYDA 15-20 ÇİFT SATIYOR

Haberin Devamı

Çakal, iş yerinin önündeki tezgahta botlarda sergilediği "Takmatik"i bir gazetecinin gördüğünü aktararak "Onun dikkatini çekmiş. İçeri geldi, ’Bu nedir’ dedi. Ben de izah ettim. Benimle röportaj yaptı. Haber yerel gazeteye çıktı. Böylelikle duyuldu" diye konuştu.

"Ayda ortalama 15-20 çift ’Takmatik’ satıyorum" diye konuşan Çakal, kar yağışlarıyla satışların artmaya başladığını söyledi.

Çakal, ürününü ayakkabı numaraları farklı olması nedeniyle erkekler ve bayanlar için ayrı ayrı ürettiğinin altını çizerek "Takmatik"i takanların buzda ve karda kayıp düşmediğini söyledi.