Kırmızı şarapla balık niye olmaz?
Bilim adamları, balığın yanında kırmızı şarabın neden iyi gitmediğini keşfetti
24 Ekim 2009 , Cumartesi 05:00
Kırmızı şarap, balığa metalik bir tat veriyor, ağızda acılık yaratıyor. Bunun nedeni şu: Kırmızı şaraptaki demir, deniz ürünlerindeki maddelerle reaksiyona giriyor, böylece ağızda hoş olmayan bir tat oluşuyor. İçindeki demir oranı düşük kırmızı şaraplar ise deniz ürünlerine eşlik edebilir. Tüm dünyada balığın yanında genellikle beyaz şarap tercih ediliyor.
Haberin Devamı
BUNLARI DA OKUYUN
- Ünlü sunucu Kenan İmirzalıoğlu'nun yakışıklılığını kimden aldığı belli oldu! Babasına olan benzerliği ağızları açık bıraktı
- Suphiye Orancı adlı hesaptan şoke eden mesaj! Duygu Nebioğlu tek tek ifşaladı
- Ferman Akgül: Türkiye'yi terk etmedik, taşındık!
- Cem Yılmaz'ın Serenay Sarıkaya'dan sonra Hasan Can Kaya'ya gönderme yaptığı iddia edilince son paylaşımı gündem oldu
- Görenleri şaşkına çeviren İzmitli! Annesi Yunan, babası Türk, kendisi siyahi!