Yaşam Kış boyunca kavun yiyorlar

Kış boyunca kavun yiyorlar

Paylaş
Kış boyunca kavun yiyorlar

Kayseri'de yaşayan Caner Kuş, ekim ayında tarladan topladığı kavunları evinin altında bulunan bir odada saman balyaları altında saklayıp kış boyunca yiyor

Kayseri'de yaşayan Caner Kuş (34), ektikleri kavunları tarladan topladıktan sonra doğal yöntemlerle sakladıklarını belirtti. Kuş, "Bizim burada genelde herkes böyle yapar. Ben de ekim ayı başlarında tarladan ektiğim kavunları topladım. Yaklaşık tarladan 6 tona yakın kavun çıktı. Bunun 2 tonunu çevreme, komşularıma, akrabalarıma ve olmayanlara dağıttım. Geri kalanı da her yıl olduğu gibi bu yılda evimin altında bulunan boş odada samanların altında sakladım. Oda serin, karanlık, güneş görmüyor. Oldukça doğal bir ortam. Saman balyalarının arasına kavunları koyuyoruz çünkü sert değil, yumuşak zemin olması lazım. Böylece kavunlar bozulmuyor ve aynı tazelikte tüketiyoruz." diye konuştu.

'HER GÜN SOFRAMIZDA KAVUN VAR'

Kışın bu yöntemle sakladıkları kavunları yediklerini belirten Kuş, "Her yıl böyle yapıyoruz. Ağustos-Ekim gibi tarladan topladığımız kavunları bu yöntemle saklıyoruz. Mart ayına kadar da soframıza koyup kavunları tüketiyoruz. Her gün soframızda kavun var." dedi.

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)

Haberin Devamı