Yaşam Kış saç trendleri

Kış saç trendleri

Paylaş
Kış saç trendleri

Yeni sezonda saç da yenilenmeli. Üstelik bu sonbahar-kış sezonunda belirli kurallar yok. Ruhunuzun sesine kulak vereceksiniz. İçinizdeki kadın 60'lardan hoşlanıyorsa bir Twist kadını olacaksınız; ona göre giyinecek, saçınıza ona göre şekil vereceksiniz. Devrimci ruha sahipseniz mavi, kızıl baleyajlı saçtan şaşmayacaksınız. Üç ünlü tasarımcının ve bir saç ürünleri markasının önerilerini aldık. Bu tüyolar işinize yarayacak

GÜZİDE YÜLEK

Haberin Devamı

“Kakül geri dönüyor”

Kırmızı halı törenlerinin vazgeçilmez adresi Hairmafia, trendleri takip etmek yerine belirleyen bir adres. Bunu yaparken de kişinin karakteristik durumunu, yaşam tarzını, bulunduğu veya çalıştığı ortamı hesaba katıyor. Ahmet Ağırbaş ile Soner Cingiz, bir trende takılıp peşinden körü körüne gitmemek gerektiğinin altını çiziyorlar. Ve tüyolarını sıralıyorlar:

- Yeni sezonda esmerler ve buğday tenliler için önerilen renkler; kumral kahve ve karamel tonları.

- Bu renklere uygun baleyaj uygulamaları, sıcak tonlar yakalamak için daha keyifli sonuçlar doğuruyor.

- Esmerler kesinlikle kızıla yanaşmamalı, açık tenliler platin, bakır, bal sarısı ve açık kumral tonlarını seçmeli. Üç farklı ton ile elde edilen renkler açık tenlilerin cazibesine cazibe katar.

Haberin Devamı

- Kısa saç, hakimiyetini korumaya devam ediyor. Modern ve özgün bir kesim olmak kaydıyla.

- Kaküller yeniden doğuyor. Ama yüz hatlarınız uygun değilse kestirmeyin, istenmeyen görünümlere neden olursunuz.

- Uzun yüze sahip olanlar kısa ve asimetrik kesimi tercih etmeli. Oval yüzlüler ise omuz hizasında katlı kesimleri denemeli.

“Topuz, başımızın tacı”

Saç tasarımcısı Uğur Alevyılmaz’ın ünlü müşterileri arasında Ceyda Düvenci, Bergüzar Korel, Sedef Avcı, Selma Ergeç, Özge Ulusoy, Nur Fettahoğlu, Ece Sükan, Nil Karaibrahimgil gibi isimler var. Uğur Alevyılmaz, 2013’ün topuzların ve atkuyruklarının yılı olacağını söyledi. Ve ipuçlarını vermeye devam etti.

- Uzun zamandır süren doğallık trendi bu kış kendini net topuzlara, atkuyruklarına bırakıyor.

- Gündüzleri net ama doğallıktan uzaklaşmadan yapılan balerin topuzları, davetlerde gösterişli ve havalı topuzlar ön planda.

- 1930-1940’ların retro dalgaları günümüze uyarlanıyor. Dalgalar biraz volümlenecek ve doğal şekilde toplanacak.

- Neşeli ve farklı görünmek isteyenler Minnie Mouse saçıyla tüm bakışları üzerlerine toplayabilirler.

- Renklerde ana trendler; kahve kumral bakırlar, kahve karameller, çarpıcı kızıllar, koyu kestane kızıllar... İddialı olanlar ise saçlarda tek renk yerine iki-üç rengi birlikte kullanacaklar.

Haberin Devamı

- Kesimlere gelince; uzun ama saça volüm veren katlarla dengelenmiş kesimler ve 1920’lerin dalgalı vintage kısa saçları yeni sezonun vazgeçilmezleri.

- Üç-dört ay süren kalıcı iri dalgalar geri dönüyor.

- Kış gelinlerinde, doğal görünümlü yumuşak romantik topuzlar ve net gösterişli topuzlar bir adım önde olacak.

“Etrafı ikon kadınlar saracak”

Ünlü isimlerin kuaförü Metin Bahçecik, yeni sezon trendleri şöyle aktardı:

- Yeni sezonda kadınlar; zarif, şık, sofistike ve Hollywood görkemine sahip.

- Retro dalgalar, nostaljik topuzlar, kabarık toplu saçlar gözde olacak.

- Rita Hayworth’ın yağlı saçları, Sophia Loren’in kullandığı krepeli kabarık saçları, Elizabeth Taylor’ın hafif dalgalı saçları, Grace Kelly’nin yumuşatılmış vag yöntemiyle kullandığı şık topuzları, Brigitte Bardot’nun hacimli ve kabarık saçları kadınları feminen bir görünüme büründürecek.

- Çarpıcı renklerde saç isteyenler, saçlarını boyatmadan sonbahar stiline sahip olabilirler. Renkli postişler, sezonun renklerini yakalamak için büyük şans.

Haberin Devamı

- Saç rengine uygun gizli renklendirmelerle de fark yaratmak mümkün.

- Örgülü topuzlar öne çıkıyor. Saçın ön kısmının ya da tamamının toplanmasıyla yaratılan romantik topuzlar, gündüz de gece de rahatlıkla kullanılacak.

AYKIRI MODELLER

2012 sonbahar-kış sezonunun saç modellerini İspanya-Barselona’da muhteşem bir şov ile tanıtan Schwarzkopf Professional “podyumdan salona” konsepti ile stilleri bir araya getirdi. Bu konsepte göre kadınlar bu kış dört ana kimliğe bürünecekler.

Bu trendin hakim rengi, siyah. Kasketler, pilili pantolonlar, özel dikim paltolar ve sivri burunlu ayakkabılar sert duruş sergiliyor. Deri, kürk, diz üstü çizme, pileli etek de cabası. Böyle giyinmeyi sevenlerin saçına değişken maviler, siyahlar, griler ve vahşi kızıllar hakim. Alt kısımları tıraşlanmış kısa kesim modelleri de unutmamalı.

Dijital baskıların çokça görüldüğü bu trendde keskin ve çene kemiğini öne çıkaran saç kesimleri, Doğu’ya saygı duruşu gibi. Renklerde ise yoğun kızıllar, koyu vişneler, kırmızılar ve kızılcık, bakır tonları egemen.

Haberin Devamı

Bu trendi sevdiyseniz bileğe kadar inen dar sigaret pantolonlar, V yakalı parlak, bele oturan ve aşağı doğru hafif bollaşan geometrik desenli tunikler giymelisiniz. Saçınız da daha kısa, daha parlak ve daha sarı olmalı. Keskin kısa küt kesimler ve perçem olmazsa olmaz.

Bu stilde; baskılı elbiseler, iri düğmeli paltolar, ekose desenli pançolar, bando şapkalar ve asker postalları asi bir çizgi sergiliyor. Uzun ve bakımlı saçlarda ise bakır, altın ve çikolatanın zengin bahar tonları, belirgin kesimler ve canlı bir parlaklık dikkat çekiyor.

(24.11.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)