Yaşam Komşusunun evine girip sakalını kesti

Komşusunun evine girip sakalını kesti

Paylaş
Komşusunun evine girip sakalını kesti

Komşusunun evine baskın yapan adam, zor kullanarak ailedeki erkeklerin sakallarını kadınların ise saçlarını kesti

ABD'nin Ohio kentinde ellerinde makaslarla Amiş inancına mensup ailelere saldırarak erkeklerin sakallarını ve kadınların saçlarını zor kullanarak kesme suçlamasıyla göz altına alınan zanlıların kefaletle serbest bırakılmalarının söz konusu olmadığı bildirildi.

İngiliz basını Daily Mail sitesinde yer alan habere göre; iki oğlu ve damadı ile birlikte Amişler’in evlerine baskın yaparak aile üyelerinin saç ve sakallarını zor kullanarak kesen Sam Mullet, Amiş toplumunun güvenliği için tehdit oluşturduğu gerekçesiyle gözaltında tutulmaya devam edilecek.

Kendileri de Amiş olan Sam Mullet ve adamlarının, otomobil, telefon ve elektrik gibi modern yaşamın kolaylıklarını kullanmaktan sakınan bir inanca sahip olan Amişler’e baskı uyguladığı ve kendisine karşı gelen ailelerin evlerini basarak aile üyelerini dövdüğü ve saç ve sakallarını keserek aşağıladığı bildiriliyor.

Mullet ve çetesinin saldırısına maruz kalan Amişler, ellerinde makaslarla evlerine giren çete üyelerinin kendilerini yataklarından sürükleyerek dışarı çıkardıklarını ve etraflarını sararak kadınların saçlarını kazıdıklarını, erkeklerin ise sakallarını kestiklerini anlatmışlardı.

Amiş kültüründe evli erkeklerin sakalının ve kadınların saçlarının kesilmesi aşağılanma olarak algılanıyor.

Suç oranlarının yok denecek kadar az olmasıyla bilinen Amiş toplumunu şaşkına çeviren makaslı saldırıları gerçekleştiren ve düzinelerce aileyi demir yumrukla yönetmeye çalışan çetenin üyelerinin tutukluluk halleri, yargılanma süreci boyunca devam edecek.

Haberin Devamı

Gazeteport