Yaşam 'Kriz var savaş yok'

'Kriz var savaş yok'

Paylaş
'Kriz var savaş yok'

Türkiye'nin ve dünyanın sıkıntılı dönemlerden geçtiğini ve geçeceğini bilmek için falcı olmaya gerek yok. Ama 'darboğaz'ların tarihini ve nasıl atlatacağımızı da bilen yok. Astrolog, yazar ve yaşam koçu Nuray Sayarı (40) ile bu konuda sohbet ettik. Son derece şaşırtıcı bilgiler veren ve zorlukları aşmanın sırlarını öğreten Nuray Sayarı kendini anlatarak başladı söyleşiye

RÖPORTAJ: ÖMER GÖREN

Haberin Devamı

ogoren.aktuel@gmail.com

- Önce sizi tanıyalım. Kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?

Ben astrolog danışmanı ve yaşam koçuyum. 4 çocuklu yoksul bir ailenin ilk çocuğuyum. 18 yaşımda evlendim. İki oğlum var. Bugünkü durumumu hayatımdaki mucizelere borçluyum.

- Mucizeler mi?

40 günlükken zatürre ile birlikte havale geçirmişim. Hastane ‘öldü’ raporu vermiş, beni morga koymuşlar. Orada ne kadar kaldığım bilinmiyor. Elim oynayınca yaşadığımı anlamışlar. O günden sonra adım ‘mucize bebek’ olarak kalmış.

- Diğer mucizeleriniz ne?

18 yaşımda 5 aylık hamileydim, verem oldum. Doktorlar “Ya sen ya bebek” dedi. Ben bir mucizeydim. “Mucizeliğim devam ediyorsa çocuğum doğmak zorunda” diyerek doğum yapmak istedim. Yaşamak ve çocuğumu büyütmek istiyordum. İstediğim oldu. Fakir kağıdıyla Heybeliada’daki senatoryuma yattım. Orada hem tedavi oldum hem de tanıdığım bir hasta sayesinde korkularımla yüzleşerek kendimi aştım. İyileştikten sonra astroloji eğitimi almak için Mısır’a gittim. İnsanlar bana “Falcı mı olacaksın?” diyorlardı, astrolog oldum.

Haberin Devamı

“Kardeşim de medyumdur”

- Nasıl özelliklere sahipsiniz?

Ben başlı başına özelim. Doğuştan ve aile kökenlerinden gelen mirasla çok açık algıları olan bir kadınım. Mesela gözlerimle konuşurum... Hiperaktifim, enerjim yüksektir, hiç yorulmam. Terminatör gibiyim. Annem Abdülkadir Geylani, babam Aziz Mahmut Hüdai Hazretleri soyundan geliyor. Annemin teyzeleri ben doğmadan önce anneme “Kızın doğacak, astrolog olacak” demişler. Kehanet gerçekleşti. 60 yaşındaki annemin bile algıları çok açıktır. Kız kardeşim de medyumdur. Ama ikisi de bu işi yapmıyor.

- Profesyonel olarak ne zaman başladınız?

1991 yılında. Bir komşum “Paraya ihtiyacınız var, neden bu yeteneğini kullanmıyorsun?” deyince başladım. Eşime söylediğimde razı gelmedi, hatırlı dostlarımız onu ikna etti.

- Bu işi para için mi yapıyorsunuz?

İlk yıllarda öyleydi. Ama eşimin işi düzeldikten sonra kesinlikle hayır. Amacım para değil, öğrendiğim bilgileri paylaşmak ve insanları mutlu etmek. Önümüzdeki yıl da psikoloji okumak için Florida’da olacağım. Ayakkabı üreten eşim Amerika’ya açılacak, onunla gideceğim.

Haberin Devamı

“Yıldız haritasına bakıyorum”

- Tarot falı mı bakıyorsunuz yıldız haritası mı çıkarıyorsunuz?

Önce tarot kartlarıyla bakıyordum. Sonra astrolojiyi öğrendim. 2000 yılından beri yıldız haritasıyla bakıyorum. Bu şekilde insanlar bana sorunlarını anlatmıyorlar, ben onların haritalarına bakarak gördüklerimi söylüyorum.

- Tarot ile yıldız haritası arasındaki fark nedir?

Tarot kişinin kısa zaman içindeki bulunduğu durumu gösterir. Yıldız haritası ise karakteri, yaşamsal boyutu, yaşamda alınması gereken yolu, soyağacını anlatır. Kısacası içinde bulunduğu anın ve geleceğinin olasılıklarını gösterir.

- Ünlü müşterileriniz olduğunu biliyoruz. İsim verebilir misiniz?

Onların arkadaşı gibi oldum, takdir edersiniz ki kendilerinin onayı olmadan isim veremem. Ama yerli-yabancı eski ve yeni bakanlar, milletvekilleri, sanatçılar... Her kesimden danışanlarım var.

- Bu işe başladıktan sonra kimbilir ne olağanüstü durumlar yaşamışsınızdır.

Haberin Devamı

Bu meslek başlı başına olağanüstü. Bazı örnekler vereyim: Bir danışanımın babası, yıllardır aradığım ilkokul öğretmenim çıktı. Bir başkası, miras yüzünden yıllarca kardeşiyle dargındı. Kesinlikle barışmak istemiyordu ama mutlu sonu yakaladı. Kansere yakalanmış bir kadın danışanımın haritasına bakarak hastalığı yenmesine yardımcı oldum. Evden kaçan eşi de tekrar yuvasına döndü. Atama bekleyen bir öğretmen danışanımın kaybettiği umudu kazanmasını sağladım. Başka bir danışanımın çocuğu, üniversite için baraj puanın altında kalmıştı, tıbbı kazandırdım.

‘Terör tırmanacak doğal afetler yaşanacak’

- 2013 yılına kadar ülkemizi ne gibi olaylar bekliyor?

Önümüzde büyük bir kriz var. Ülke olarak maddi anlamda zorlanacağız. Terör daha da fazla gündemde olacak. Özellikle büyük şehirlerde!.. İstanbul’da ufak çapta bir deprem olabilir. Sorun yaşadığımız ülkelerle uzlaşma ve diyalog kuracağız. Suriye ile sıkıntılar sürecek ama savaş yok. Siyasi partilerde büyük ayaklanmalar görünüyor ama değişim yaşanmayacak. Erken seçime gidilir gibi olacak ama herhangi bir seçim olmayacak. Suriye başkanı Beşar Esad koltuğunda oturmaya devam edecek. Böylesi daha iyi aslında, aksi takdirde varolan kaoslar çok büyür. 13 Kasım’da yılın son güneş tutulması Akrep burcunda gerçekleşecek. Bu tutulma, 29 Nisan’a kadar bize zor günler yaşatacak. Hatta Cumhuriyet’i kaybetmekten korkacağımız günler yaşayacağız.

Haberin Devamı

- Aman, ne diyorsunuz?

29 Kasım’da İkizler burcunda gerçekleşecek yılın son ay tutulması, toplumda politik anlamda kaos yaratacak. Bu kaoslar beraberinde büyük ekonomik krizleri getirecek. Başbakanımız Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak. Şimdiki Cumhurbaşkanımız da emekli olacak. AKP yine birinci parti olarak çıkacak, CHP ana muhalefet partisi kalacak. Ülkemizde ve dünyada doğal afetler ön planda olacak.

‘Avrupa Birliği çöküyor’

- Peki Dünya’da neler olacak?

Avrupa Birliği çökecek. Euronun değeri kalmayacak, dolar alıp başını gidecek. 2013 Ocak ayı ile birlikte altın çağa gireceğiz. 2008 yılında, Amerika’nın krize gireceğini ilk söyleyen astrolog bendim. Bir kez daha söylüyorum; Amerika krizden çıktıktan sonra biz de feraha ulaşacağız. Her şey birbirine bağlı! Bu kaos, 2014 yılının Mayıs ayına kadar sürecek. O tarihten itibaren güzel günler başlayacak.

- Krizleri atlatmak için ne yapabiliriz?

O güne kadar kendini koruyan koruyacak. Koruyamayana Allah yardım etsin. Dua etmek ve doğru düşünmek, her türlü kaza ve musibeti atlatmamıza çok yardımcı olacak. İyi niyetli olmalıyız. Egolarımızdan arınacağız, bunun için mücadele edeceğiz. Büyük borçlara girmeyeceğiz, kredi almayacağız.

‘MUSKANIN KİTABINI YAZACAĞIM’

- Yok satan kitaplarınızı neden yazdınız?

Yazar değilim, yazar olma yolundayım. Öğrendikçe bilgilerimi paylaşıyorum.

- Kaç kitabınız var?

7 kitabım vardı, sonuncusu da ‘Beyaz Mucizeler’. Talep üzerine kitaplarım Amerika, İngiltere, Almanya, Yunanistan ve Rusya’da da satışa çıkacak.

- Projeleriniz var mı?

2013 yılının burçlar kitabını ve ajandasını bitirmek üzereyim. Bir kuantum kitabı hazırlıyorum. Bir de ocak ayında ofisimde muska bulmuştum, onun kitabını yazmaya çalışacağım.

- Muska mı?

Kim koydu bilmem, sezgilerimle buldum. Benden çok daha iyi Arapça bilen ofis yardımcımla birlikte muskayı okuduk; işimin ve evimin dağılarak buralardan gitmem için yapılmış.

‘Ametist taşı bolluk getirir’

- İnsanlara önerileriniz var mı sağlık ve mutluluk konusunda?

Bolluk ve bereket istiyorlarsa evlerinin salonlarında ve iş yerlerinde ametist taşı bulundursunlar. Kişilerin kötü enerjilerinin kendilerine geçmemesi için kimseden antika bir hediye almasınlar. Çocukları çok akıllı olsun, çabuk öğrensin diye, oda kapılarının üzerine mavi renk camdan ya da benzer bir malzemeden yapılmış yunus balıkları figürleri koysunlar. Balıklar şangırdadıkça bilgelik gelir.

(20.10.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır.)