Yaşam Kuşlara uçmayı öğretiyor

Kuşlara uçmayı öğretiyor

Paylaş
Kuşlara uçmayı öğretiyor

Türkiye'nin ilk yaban hayat rehabilitörü Veteriner Ayşegül Karaahmetoğlu kurtları tedavi ediyor, kuşlara uçmayı öğretiyor

Bir yaban hayat sevdalısı Ayşegül Karaahmetoğlu Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlu hekimi olarak çalışıyor.

Haberin Devamı

Yaban hayatı hekimliği ve rehabilitasyonu konusunda bilgi ve deneyimlerini artırmak üzere Amerika Birleşik Devletleri, Wisconsin eyaletine giden ve 3 ay boyunca 3 ayrı yaban hayatı kurtarma ve rehabilitasyon merkezinde gönüllü olarak çalışan Ayşegül Karaahmetoğlu Türkiye'nin ABD sertifikalı yaban hayatı rehabilitatörü unvanına sahip ilk veteriner hekimi oldu.

Karaahmetoğlu Amerika'da yaban hayatla dolu geçen 3 aylık süre boyunca doğaya dönme şansı olmayan yırtıcı kuşların eğitilerek, halkı ve ilk öğretim çağındaki çocukları yaban hayatı konusunda bilinçlendirme amaçlı düzenlenen eğitim programlarında görev alarak bu statüdeki yırtıcı kuşları eğitmeyi öğrendi. Yabani bir dalgıç kuşunun yuttuğu 2 adet balıkçı oltası kurşununun midesi yıkanarak çıkarılması gibi Amerika’da çok nadir uygulanan ve riskli olan operasyonda yer aldı.

Haberin Devamı

KURTLARI TEDAVİ EDİYOR

Ayrıca geyik, tilki, ayı, sincap, yaban tavşanı gibi öksüz kalmış memeli hayvanların bakım, büyütme eğitim aldı ve rehabilitasyonu çok zor olan ayıların nasıl bir sistemle insana alışmadan büyütülerek doğaya salınması konusunda deneyim kazandı.

Kurtlara verci takılarak takip edilme prosedürleri ile ilgili arazide uygulama yaparak uçakla havadan kurt takibi çalışmasına asistanlık yaptı. New Zoo adındaki hayvanat bahçesinde vaşak, kızıl panda, zürafa gibi hayvanlara tıbbi müdahalede bulundu.

Yaban Hayatı Veteriner Hekimi Ayşegül Karaahmetoğlu, Türkiye’ye döndüğünde sorumlu hekimliğini yaptığı Kafkas üniversitesi Veteriner Fakültesi Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışmalarına daha donanımlı bir şekilde devam ediyor.