Yaşam 'Lawrence'ın kabarık Hollywood defteri

'Lawrence'ın kabarık Hollywood defteri

Paylaş
'Lawrence'ın kabarık Hollywood defteri

2013'te, 81 yaşında hayata veda eden üç Altın Küre ve bir Emmy ödüllü aktör, namıdiğer Arabistanlı Lawrence Peter O'Toole, Hollywood günlerinde tam bin 33 kadınla ilişkiye girmiş

İrlandalı aktör Peter O’Toole’un Darwin Porter ve Danforth Prince tarafından kaleme alınan biyografisi “Peter O'Toole: Hellraiser, Sexual Outlaw, Irish Rebel” (Peter O’Toole: Vahşi ve Seksi Kaçak, İrlandalı Asi), Hollywood’un altın günlerinde yaşanan “girift” ilişkilere ışık tutacak nitelikte.

O’Toole’un Hollywood döneminde bin 33 kadınla yattığı ve bu uğurda binlerce dolarlık iddialara girdiği iddia ediliyor söz konusu biyografide. O’ Toole’un sevgilileri arasında sürpriz isimler de var.

Haberin Devamı



Kitapta anlatıldığına göre, O’Toole’un arkadaşlarından biri onun Hollywood’un o dönemin en popüler üç sarışın bombası Jayne Mansfield, Anita Ekberg ve Diana Dors ile birlikte olup olamayacağı üzerine 150 dolarlık bir iddiaya gidiyor. Yazarlara göre O’Toole iddiayı kazanıyor, peki O’Toole bu kadınları nasıl baştan çıkarıyordu? Prince’e göre O’Toole o dönemin haftalar süren en kalabalık seks partilerinin başrolündeydi. Kitabın en çarpıcı bölümlerinden birinde O’Toole’un ilk kez 13 yaşındayken Yorkshire’daki evinde striptizci bir kadınla ilişkiye girdiği anlatılıyor. O’Toole o geceyle ilgili, “Cinsel hayatımda kullandığım her numarayı ondan öğrendim” ifadesini kullanmış.



II. Elizabeth’in kardeşiyle fırtınalı yıllar
Kitap aynı zamanda O’Toole’un Prenses Margaret’la yaşadığı gelgitli ilişkiden de bahsediyor. Kraliçe II. Elizabeth’in kardeşi Prenses Margaret o dönemki eşi Lord Snowdon’la boşanmanın eşiğindeydi.

Haberin Devamı



Bu arada belirtmekte fayda var; O'Toole bir kez evlendi. Galli aktris Sian Phillips ile 1959 ila 1979 arasında evli kalan aktörün bu evlilikten iki kızı dünyaya geldi.

Radikal