Yaşam Mucizenin adı; ARGAN YAĞI

Mucizenin adı; ARGAN YAĞI

Paylaş
Mucizenin adı; ARGAN YAĞI

Son dönemde bir 'argan yağı' modasıdır gidiyor. Sadece Fas'ın bazı bölgelerinde yetişen bir ağacın meyvesinden elde edilen ve bir anda ülkemizde popüler olan bu yağın mucizeleri saymakla bitmiyor

En iyi sonucu almak için yüz, vücut, saç ve tırnakta nasıl kullanmak gerektiğini bilmek gerekiyor. Bunu da Biyolog-Kozmetolog Pervin Bulgak anlatıyor...

Argan yağı, son dönemin güzellik uygulamasının yükselen trendi. Bu yağ, dünyada sadece Fas’ın güney batısındaki Agadir, Essaouira ve Taroudant bölgelerinde yetişen, UNESCO tarafından koruma altına alınan argan (argania spinosa) ağacının meyvesinden elde ediliyor. Asırlar boyunca Berberi kadınlarının güzellik sırrı olan argan yağı yaşlanmayı önlüyor, cildi besliyor, tedavi ediyor.

Sadece cildi değil, kuru saçın nemlendirilmesinde, tırnakların sağlıklı olmasında da belirgin sonuçlar veriyor. Argan yağı yüzde 100 doğal bir ürün. İçinde çok yararlı olduğu araştırmalar tarafından ıspatlanan Omega 9 ve Omega 6 asitleri var. Ayrıca E vitamini, cilt altı yağı ve bilumum bileşikleri de içeriyor.

Ancak, son dönemde tüm kadınların ağzında ve aklında olan argan yağının nasıl kullanılacağı konusunda belirsizlik hakim. Pek çok konuda olduğu gibi bu ürünün kullanımında da her kafadan bir ses çıkıyor. Biyolog-Kozmetolog Pervin Bulgak bu doğruluğu ve yanlışlığı tartışılan bilgilerin üstünü çiziyor, kullanım konusunda faydalı önerilerde bulunuyor.

Cilde faydaları:

Argan yağı öncelikle masaj için uygun bir ürün. Tercihen duştan sonra temiz vücuda, avuç içinde ısıtılarak masaj yapılması en etkili sonucu veriyor. Diğer yağlarda olduğu gibi yapışkan formda olmadığından vücut tarafından kolayca emiliyor. Üstelik bu sayede masajdan sonra tekrar duş alınması gerekmiyor. Argan yağının cilde faydaları:

-Kırışıklıkları azaltarak cildinizin sıklaşmasını sağlar.
-Sivilce tedavisinde etkilidir.
-Cildin yumuşamasına yardımcı olur.
-Güneş ışınları, sigara, stres, çevre kirliliğinin olumsuz etkilerini ortadan kaldırıp hücrelerin yenilenmesini sağlayarak cildinizi canlandırır.
-Tahriş ve iltihaplanmayı azaltabilir.
-Gözaltı kırışıklıklarına etki eder.
-Hamilelikte oluşan çatlaklarının önlenmesinde faydalıdır.
-Hem kuru hem yağlı ciltler için kullanıma uygundur. Kuru cildi nemlendirme özelliğinin yanısıra yağlı ciltte ve saçlı derideki yağ bezesi oluşumunu önlemesi açısından da bulunmaz nimet.

Saça faydaları:

-Yıpranmış ve donuklaşmış saçlara parlaklık verir.
-Kırıkların oluşmasını önler.
-Saçı besler.

Uygulaması: Kafa derisini ıslatacak kadar argan yağını saça uygulayın. Yavaş hareketlerle masaj yapın. Saçınızı ılık bir havluyla örtün ve 30 dakika bekleyin. Sürenin sonunda saçınızı yıkayın.

Tırnağa faydaları: Kırılgan tırnak yapısını güçlendiren argan yağının uygulaması da kolay: Bir limonun suyunu ve aynı miktarda argan yağını karıştırın. Parmak uçlarını bu karışımda 15 dakika bekletin. Tırnaklarınızın sağlıklı kalması için haftada bir kez bu metodu uygulamanız yeterli olur.

Yüze nasıl uygulamalı?

Argan yağının daha fazla etki göstermesi için, yüzünüze sürmeden önce cildinizi temizlemelisiniz. Gün içinde de gece yatmadan önce de sürebilirsiniz. Parmağınızın ucuna birkaç damla argan yağı damlatın ve parmaklarınızı birbirine sürterek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Parmaklarınızla tüm yüze nazikçe masaj yaparak yağı yedirin. Yağ çabucak nüfuz edecek ve cildinizi canlandıracaktır.

( 12.05.2012 tarihli Cumartesi Postası'ndan alınmıştır. )


Haberin Devamı