Mükemmel çayın formülü
Formüle göre, lezzetin sırrı, çayın demlenme süresinde. Bilim adamlarına göre çayın demlenmesi için ideal süre...
İngiliz Loughborugh Üniversitesi’nde 2 ay süren araştırmanın sonucunda, lezzetli çayın formülü ortaya koyuldu. Formüle göre, lezzetin sırrı, çayın demlenme süresinde. Bilim adamlarına göre çayın demlenmesi için ideal süre 30 dakika.
ÇAYDANLIK
- Metal değil seramik olmalı.
- Su ısıtıcısının kaynatmasını beklerken seramik demliği ısıtın.
- Çeyrek su bardağı suyu demliğe koyarak mikrodalgada 1 dakika en yüksek seviyede ısıtın.
- Süre dolar dolmaz suyu boşaltıp o an çayı ekleyin.
- Kaynar olmasını istiyorsanız, süreyi artırabilirsiniz. Ama uzun süre demlenen çay, bitkinin kimyasallarının çözülmesine neden olarak tadını bozar.
- 60- 65 derecede demlenmiş çayın içilebilir sıcaklığa düşmesi için 2-3 dakika yeterlidir.
SU VE ÇAY NASIL OLMALI?
- Çay demlerken kullanılan su temiz ve kaliteli olmalı.
- Daha önceden ısıtılmış bir su kullanılmamalı.
- Kullanılmış su, daha az çözülmemiş oksijen barındırdığından çayın aromasını bozar.
ÇAY
- Gerçek çay aroması için taze yaprak çay kullanılmalı.
- 1 çay kaşığı çay yaprağı, bir fincan çay için uygun.
VATAN
- Nihal Yalçın'dan Sertab Erener'e destek! 'Herkes kendi burnuna baksın'
- Gerard Pique'nin ihanetine uğrayan Shakira'dan çarpıcı sözler! 'Ben o kadar şanslı değildim'
- Serenay Sarıkaya'nın eski sevgilisi Cem Yılmaz ve yeni sevgilisi Mert Demir aynı karede!
- Yaptığı diyetle 20 kilo veren Bergüzar Korel'den şimdi de 'Bahar detoksu'! Zayıflığının sırrı yumurtanın içine koyduklarında saklı
- Yıldız Tilbe dişsiz halini paylaşmasıyla Seda Bakan'dan destek gecikmedi