Yaşam Okuduğu kitap hayatını değiştirdi

Okuduğu kitap hayatını değiştirdi

Paylaş
Okuduğu kitap hayatını değiştirdi

Yeni kültürler tanımak, farklı ülkeleri gezmek bazıları için sadece hayalken Hicran Çiğdem Yorgancıoğlu için çocukken okuduğu bir kitabın peşinden koşmak anlamına geliyor

8 yaşında okuduğu "Seksen Günde Devr-i Alem" kitabının etkilediği Yorgancıoğlu, Singapur’dan Brezilya’ya kadar 100 ülkeyi gezdi, Karayipler’de köpek balığıyla yüzdü, Masai kabilesiyle doğum günü kutladı.

Haberin Devamı

Yorgancıoğlu, gezmeyi seven bir ailede büyüdüğünü belirtti. Sekiz yaşındayken hediye edilen Jules Verne’nin kitabından çok etkilendiğini ifade eden Yorgancıoğlu, kitabın kenarına kendisinin de dünyayı dolaşacağına dair not yazdığını söyledi.

İlk yurt dışı ziyaretini Almanya’ya yaptığını ifade eden Yorgancıoğlu, özellikle son 10 sene içinde seyahatlerinin artığını anlattı.
Yorgancıoğlu, işletmecilikten kazandığı parayı yurt dışı gezilerinde kullandığını, gittiği her ülkede onların kültürlerini tanımaya yönelik gezilerde, ziyaretlerde bulunduğunu kaydetti.

Gideceği ülkeleri hobilerine göre belirlediğini aktaran Hicran Çiğdem Yorgancıoğlu, Kızıldeniz ve Tayland’ta yaptığı dalışların kendisini etkilediğini söyledi.
Kenya’daki Masai kabilesiyle doğum gününü kutladığını, Malezya’da fillerle, Karayipler’de ise köpek balıklarıyla suya girdiğini dile getiren Yorgancıoğlu, Brezilya’da sörf yaptığını, bunların dışında Yeni Zelanda, Singapur, Malezya, Makedonya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, Macaristan ve Portekiz’in de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeyi gezdiğini anlattı.

Haberin Devamı

Ermenistan’a yaptığı ziyaretle toplam 100 ülkeyi gezdiğini vurgulayan Yorgancıoğlu, "Hayatı, kendimi, başka kültürleri öğrenmeyi ve bunları başkalarına aktarmayı hedefliyordum. Bunun en iyi yolu seyahat etmekti" diye konuştu.

Kendini "gezgin" olarak nitelendiren Yorgancıoğlu, "Seyahat etmek benim için çok kıymetli bir şey. İnsanları daha iyi tanımak, kültürleri tanımak açısından çok önemli. İnsan olmanın tüm derinliklerini yaşama fırsatı buluyorsunuz seyahat ederken. Aynı zamanda dünyayı kucaklaşmayı ve hayatı daha iyi algılamak için önemli" dedi.

Gelecek yılın başında 101. ülkeyi ziyaret etmeyi planladığını dile getiren Yorgancıoğlu, izlenimleriyle ilgili kitap yazacağı sözlerine ekledi.

AA