Pratik Bilgiler 12 sayısının anlamı nedir? Numerolojide 12 sayısının enerjisi nedir?

12 sayısının anlamı nedir? Numerolojide 12 sayısının enerjisi nedir?

Paylaş
12 sayısının anlamı nedir? Numerolojide 12 sayısının enerjisi nedir?

Kutsal sembolizmi olarak öne çıkan 12 sayısı, birçok farklı dini temsil etmesi ile önemli bir yere sahiptir. Bu bağlamda Hristiyanlık, Yahudi ve Müslümanlık içerisinde bulunan ortak rakamlar arasında bulunur. 12 sayısının anlamı nedir? Numerolojide 12 sayısının enerjisi nedir? 12 sayısı hakkında merak edilen tüm ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Hem dini açıdan hem de medyumluk gibi yapı üzerinden 12 sayısı temsil edilir yani ruhani noktada önemli bir yere sahip olan rakamlardan biridir. Bu bağlamda dünya çapında ortak bütün farklı dinlerde yer alan bir rakamdır. Böylece Müslümanlık, Hristiyanlık ve Yahudilik dinler içerisinde belli bir yapı altında anlama sahiptir.

Haberin Devamı

Nümerolojide 12 , iyi şeylere yol açabilen tamamlanma ve uyumu temsil eder . İsim numarası aynı zamanda iki mükemmel sayıdan (1 ve 2) oluştuğu için bir denge ve destek sembolüdür. 12 sayısı asırlardır güçlü bir şekilde göklerle ilişkilendirilmiştir. 12 ay, astrolojinin12 burcu ve Ay ile Güneş'in 12 istasyonu bunlarda sadece en çok bilinenidir. Eskiler 12 ana kuzey yıldızını ve 12 ana güney yıldızını tanımladılar.

12 SAYISININ ANLAMI NEDİR?

Dünyanın büyük bir nüfusunu içine alan dinler içerisinde 12 sayısı ortak biçimde bulunur. 12 sayısı Hristiyanlık, Müslümanlık ve Yahudilikte yer alan bir rakamdır. Bu yönüyle kutsal sembolizmi temsil ettiğini ifade etmek mümkündür. Kişinin ruhsal yapısını ele alır ve bu bağlamda kişiyi temsil eder.

Haberin Devamı
  • 12 sayısı genellikle tamamlanma veya bütünlük kavramıyla ilişkilendirilir.
  • Her daim destekleyicidir.
  • Önemli bir şeyin sona erdiğini ve yeni bir turun başlayacağını ifade eder.
  • Yeni başlangıçlar için ihtiyacınız olanların size gelmesini sağlar,
  • Ayrıca bazı inanışlarda 12 numara, güçlü melek, meleklerden gelen bir desteğin işaretidir.

Özellikle bu doğrultuda sevgi ve ışığın sembolizmini ele aldığını söylemek mümkün. İnsanlar arasında gelişen sevgiyi, barışı ve olumlu yapıyı anlatır. Bütün farklı ve büyük dinler için ortak biçimde bu anlam doğrultusunda ele alınarak değerlendirilir.

NUMEROLOJİDE 12 SAYISININ ENERJİSİ NEDİR?

Özellikle manevi açıdan numeroloji kapsamında 12 sayısı sevgiyi temsil etmektedir. Bununla beraber iyilik, güzellik ve sevap üzerinden ele alınır. Genel anlamı doğrultusunda ise kutsal sembolizm olarak ifade edildiğini söylemek mümkün. Yani Dünya çapındaki büyük ve önemli dinler içerisinde bulunan ortak bir sayılır. Böylece taşımış olduğu bu anlamı ile Müslümanlık, Yahudilik ve Hıristiyanlık içerisinde yer alır. Sevginin ve Işın sembolü olmasının yanı sıra, insanlara yol gösterici bir yapı ortaya çıkarır. Kişi ya da kişilerin doğru yolu bulmasına, aydınlık tarafa geçmesine katkı sağlar.

  • Hedeflerinize ve hayallerinize odaklanın. 12'nin gücünü kullanmak, arzularınızı tezahür ettirmenize yardımcı olacak açık bir işaret olabilir.
  • Kilit ilişkilerinizde işbirliği ve ekip çalışması üzerinde çalışın. Denge ve uyum yaratmak için 1 ve 2 sayılarının kombinasyonunu kullanın.
  • 12 sayısını bir mantra olarak kullanın. Önemli şeyler için pozitif enerjiye ihtiyacınız olduğunda 12 sayısını kendinize tekrarlayın.