Pratik Bilgiler 20 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 20 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

20 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 20 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Paylaş
20 plaka nerenin plaka kodu ve hangi şehre ait? 20 plaka numaralı ilimiz neresi ve hangisidir?

Türkiye Cumhuriyetindeki araç plakaları, illerin alfabedeki sırasına göre sıralanmıştır. 0'dan 81'e kadar plaka vardır. Peki, 20 plaka nerenin plaka kodu? 20 plaka hangi şehir? 20 plaka ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Özellikle şehirler arası yolculukta farklı plaka kodu görmek bir hayli merak konusu oluyor. Peki, 20 nerenin plaka kodu? 20 plaka hangi şehir? 20 plaka ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Haberin Devamı

20 PLAKA NERENİN PLAKA KODU VE HANGİ ŞEHRE AİT?

20 plakası Denizli şehrine aittir. Hem merkez hem de içi olarak 20 rakamı plaka şeklinde kullanılabilir. Özellikle araçların arka ve ön kısımlarındaki plakalar adına ilk sırada yer alır. Diğer yandan posta kodu veya adresi ile beraber devlet kurumları kapsamında da ihtiyaç olabilir. Böyle durumlarda Denizli şehri adına 20 plakası değerlendirilir.

Ege bölgesinin en önemli şehirleri içerisinde yer alan Denizli, Turizm ile beraber tarım ve ihracat noktasında oldukça önemlidir. Aynı zamanda doğal yapısı ile de ön plana çıkan Denizli, Türkiye'deki tüm şehirler gibi bir plakaya sahiptir. Amaca bağlı olarak kullanılmak istendiğinde Denizli şehri adına, 20 plakası ele alınabilir. D harfi üzerinden alfabetik sıralama ile beraber Denizli şehri 20 numaraya denk gelmektedir.

Haberin Devamı